Cryptobank BlockFi nagenoeg failliet, bedrijf vraagt bescherming aan

Update – Cryptobank BlockFi heeft bescherming tegen faillissement aangevraagd, een Chapter 11 procedure. Dat betekent dat er bij de rechtbank bescherming tegen schuldeisers wordt gevraagd. Een uitstel van betaling en feitelijk executie van de onderneming.

Uit de aanvraag blijkt dat ruim 100.000 schuldeisers zich hebben gemeld en dat hetbedrijf kampt met een financieel gat van tussen de $1 miljard en $10 miljard. De grootste schuldeiser is het vrijwel onbekende Ankura Trust Company, LLC, die 729 miljoen dollar claimt bij het bedrijf uit New Jersey.

Saillant is dat er ook schuldeisers als het eveneens in moeilijkheden verkerende FTX US en de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission vorderingen hebben van respectielijke $275 miljoen en $30 miljoen.

Momenteel heeft BlockFi nog 256,9 miljoen dollar aan cash in kas, dat moet genoeg zijn de herstructurering van het bedrijf te financieren.

Het is het volgende slachtoffer op de cryptomarkt na Luna, Celsius, FTX.com en vele anderen. Er hebben zich nog geen kopers gemeld voor BlockFi.

Eerdere berichtgeving 28 november:

BlockFi vraagt snel uitstel van betaling aan. Bij de dienstverlener konden gebruikers onder andere rente vangen op hun bitcoin en andere tokens. BlockFi kwam in de problemen na het omvallen van FTX. Opmerkelijk genoeg was het juist cryptrobeurs FTX die BlockFi eerder dit jaar van de ondergang wist te redden.

Volgens Decrypt stuurt BlockFi onder andere een deel van het personeel de laan uit.

Het gaat om een zogenaamde ‘Chapter 11’ procedure. Dit wordt ook wel faillissementsbescherming genoemd. Dit zien we vaker voorbij komen in de industrie. Andere soortgelijke cryptobanken of andere dienstverleners proberen op deze manier overeind te blijven. Met deze stap zet men in op een ‘reorganisatie’. Meestal gaat dit gepaard met een plan om te redden wat er te redden valt. Het doel is om het bedrijf nog in leven te houden. Schuldeisers moeten dan op termijn (deels) worden terugbetaald.

Het is een juridisch proces. Een federale Amerikaanse rechtbank zal toezicht moeten houden op het proces.

Klanten van het bedrijf kunnen al enige tijd hun geld niet meer opnemen. Het is de vraag of en hoe er ooit nog fondsen beschikbaar komen.

BlockFi is nog niet definitief failliet. Wel is duidelijk dat er grote (financiële) problemen zijn.

Lees meer over:
BlockFiFTX

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...