Failliet BlockFi had $355 miljoen bij tevens failliet FTX staan

Geldschieter BlockFi heeft ongeveer $355 miljoen aan cryptovaluta op FTX staan. Dat vertelt advocaat Joshua Sussberg dinsdag aan een Amerikaanse faillissementsrechtbank.

BlockFi-tegoeden

Gezien FTX failliet is en alle tegoeden op het platform zijn bevroren (en opnames zijn stop gezet), kan BlockFi fluiten naar het geld.

Deze $355 miljoen komt nog eens bovenop de $671 miljoen die ze aan zusterbedrijf Alameda Research hadden uitgeleend. Alameda is ook in gebreke gebleven met de lening.

BlockFi vroeg maandag faillissementsbescherming aan bij de U.S. Bankruptcy Court voor het District of New Jersey. Weken lang werd er gespeculeerd over de solvabiliteit van het bedrijf.

In november werden opnames bij het platform al stop gezet, waarna ze bij FTX aanklopten voor een kredietlijn. Met deze $400 miljoen aan financiering konden ze nog even door. Maar toen ook twijfels begonnen te ontstaan rondom FTX, Alameda Research en het web van bedrijven daaromheen, viel ook voor BlockFi het doek.

In de aanvraag gaf BlockFi aan dat het ergens tussen de $1 miljard en $10 miljard aan totale activa hebben, en tussen de $1 miljard en $10 miljard aan passiva. De geldschieter heeft meer dan 100.000 schuldeisers en ongeveer $257 miljoen aan reserves in contanten.

De grootste schuldeiser is het vrijwel onbekende Ankura Trust Company, LLC, die $729 miljoen claimt bij het bedrijf uit New Jersey.

Moddergooien

De advocaten van BlockFi benadrukten dat het wel eens maanden kan duren voordat ze ‘iets’ gaat terugzien van het geld dat FTX hen verschuldigd is. Daardoor is hun situatie volgens Sussberg niet te vergelijken met die van FTX. De enige vergelijking die op gaat is dat beide bedrijven failliet zijn, maar dan houdt het verder ook op qua gelijkenissen:

“Dit is de antithese van FTX. Dit is een compleet 180 graden ander verhaal.”

Sussberg verwees naar de verklaring van de huidige FTX-CEO John Jay Ray III. Hij vertelde dat hij in zijn carrière nog nooit “zo’n complete mislukking” had gezien toen hij onlangs de plek van Sam Bankman-Fried in nam. Volgens Sussberg is het met de medeoprichters van BlockFi wel anders. Ze hebben hun bedrijf op een hele andere manier opgebouwd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBlockFi