Fear & Greed Index weer richting ‘extreme angst’, gaan we nog verder omlaag?

De Fear & Greed Index is een manier om het sentiment in de markt te peilen. Op het moment van schrijven geeft deze indicator een score van 22/100 af. Hiermee bevinden we ons volgens de indicator in een gebied van ‘extreme angst’ en verwachten mensen dat er nog veel ellende aankomt voor bitcoin.

Het ging de goede kant op

De grafiek van de afgelopen maand van de Fear & Greed Index maakt duidelijk hoe jammer het hele FTX-drama voor bitcoin is. We begonnen namelijk net weer wat vertrouwen te krijgen. Voor het omvallen van de beurs was de Fear & Greed Index weer opgeklommen naar een score van 40/100 en ging het net als de bitcoin koers de lucht in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Fear & Greed Index weer richting 'extreme angst', gaan we nog verder omlaag?

Inmiddels is daar echter niets meer van over. De Fear & Greed Index staat weer rond de 20 en de bitcoin koers is naar het laagste punt in twee jaar gevallen en noteert momenteel ongeveer 15.500 dollar.

Is de bodem in zicht?

Wat dat betreft zou je zeggen dat de bodem op dit moment in ieder geval in zicht moet zijn. Het enige wat nu nog roet in het eten kan gooien zijn de macro-economische omstandigheden en het mogelijke omvallen van partijen als Genesis.

Op het gebied van macro-economie lijkt de Federal Reserve de inflatie onder controle te krijgen, ware het niet dat de voedsel- en energieprijzen nog altijd in de lift zitten. Dat zijn uiteindelijk wel de segmenten van de inflatie die belangrijk zijn voor de persoonlijk financiële situatie van het volk.

Daarnaast hebben we dus te maken met het wankelen van Genesis, dat volgens de geruchten 1 miljard dollar nodig heeft om te overleven. Als een partij als Genesis omvalt, dan kan bitcoin echt weleens richting de 10.000 dollar zakken. Voor sommigen is dat een nachtmerrie, maar voor andere een droom die uitkomt omdat ze daarmee goedkoop kunnen stacken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....