‘Federal Reserve zal deze week het lot van de markt bepalen’

De Amerikaanse centrale bank is deze week weer aan de beurt om de rentestand te bepalen en tot op heden heeft dat de koers van de markt behoorlijk bepaald. Bitcoin start deze week in ieder geval met een hoop om goed te maken na de slechtste aprilmaand in de geschiedenis van de asset.

30.000 dollar op de radar?

De maandelijkse sluiting hield bitcoin stevig binnen de prijsrange waarin het al maanden handelt en de 30.000 dollar of zelfs lager lijkt het volgende target. Dat gezegd hebbende staat het er op de blockchain, in tegenstelling tot macro-economisch gezien, wel goed voor.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor nu staat de Federal Reserve echter in de spotlights met de rentebeslissing die het op woensdag 4 mei zal nemen. De verwachting is dat voorzitter Jerome Powell stevig gaat ingrijpen om de oplopende inflatie in te dammen.

Hoe hard en hoe snel Powell met zijn Fed zal ingrijpen is onderwerp van discussie. Alle ogen zijn dan ook gericht op de bijeenkomst van de Federal Open Markets Committee (FOMC) die voor 3 en 4 mei op het programma staan.

Amerikaanse dollar blijft spierballen tonen

April is dan misschien voorbij, maar de krachtige Amerikaanse dollar blijft een dreiging voor de financiële markten. Op 29 april ondervond de wereldreservemunt welgeteld één dag van consolidatie om daarna op 2 mei weer aan een uitbraak te beginnen.

Hiermee zien we momenteel de sterkste dollar sinds 2002. Momenteel staat de DXY koers op meer dan 103 en het lijkt er niet op dat de dollar op de korte termijn gas terug gaat nemen.

Volgens de laatste nieuwsbrief van Glassnode kan een sterke dollar bitcoin tot 35.000 dollar of lager terugbrengen. Zeker als dit kan worden toegewezen aan het aanhalen van de monetaire broekriem door de Amerikaanse Federal Reserve.

Onzekere tijden voor bitcoin dus, waarbij het lot van de hodlers momenteel vooral in handen van de hoge heren en dames van de Federal Reserve ligt. Iets waar we met de hoge inflatie niet al te blij mee moeten zijn.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....