Ferrari accepteert Bitcoin in de VS

Op basis van de groeiende marktvraag en verzoeken van dealers besloot Ferrari om betalingen in cryptocurrency te accepteren voor hun luxe sportwagens in de Verenigde Staten. Veel klanten, inclusief jonge, crypto-bekwame investeerders, investeren nu in digitale valuta’s.

Volgens een bericht van Reuters op 14 oktober bevestigde Enrico Galliera, Ferrari’s chief marketing en commercial officer, Ferrari’s plannen. Hij onthulde dat het bedrijf al tot 2025 volgeboekt zit, ondanks dat hij niet specificeerde hoeveel auto’s Ferrari via crypto-betalingen verwacht te verkopen. Ferrari wil deze groeiende markt betreden en hoopt een nieuw klantsegment aan te trekken. Tegen het eerste kwartaal van 2024 plant het bedrijf om cryptocurrency betalingen ook in Europa te lanceren en daarna in andere crypto-vriendelijke regio’s.

Zuinige spaarders kunnen nu hun bitcoinspaartpot stukslaan op een Ferrari. Hier in Nederland moet je echter nog even wachten. In de VS ging Ferrari een samenwerking aan met BitPay, een prominente cryptocurrency betalingsverwerker. Deze samenwerking maakt transacties in Bitcoin, Ether en USD Coin mogelijk.

Galliera gaf aan dat klanten geen extra kosten of toeslagen betalen bij het gebruik van cryptocurrency. BitPay zet direct cryptocurrency betalingen om in traditionele valuta voor Ferrari’s dealers en beschermt hen zo tegen prijsschommelingen. Ze zorgen er ook voor dat ze alleen legitieme digitale valuta accepteren en geen geld dat afkomstig is van illegale activiteiten.

Leuk weetje: Tesla accepteerde in 2021 betalingen in Bitcoin, maar CEO Elon Musk staakte deze betaalmethode later vanwege milieuzorgen.

Lees ook
Miljardair gaat weddenschap aan: Bitcoin naar $1 miljoen binnen 90 dagen?

 

Bitcoin Whale Ontwaakt: Verplaatst 1.000 BTC Na 11 Stille Jaren

 

Deze Redditor verloor $3.000 aan bitcoin (BTC) met een paper wallet

 

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...