Fidelity: 'Bitcoin is een superieure vorm van geld'

Fidelity: 'Bitcoin is een superieure vorm van geld'

Financiële dienstverlener Fidelity Digital Assets heeft de paper 'Bitcoin First' gepubliceerd waarin het bitcoin omschrijft als een ‘superieure vorm van geld’.

Professionele investeerders, zoals hedge- of pensioenfondsen, die blootstelling aan digitale assets willen, zouden zich eerst op bitcoin moeten richten en overige cryptovaluta of -projecten als iets losstaands moeten zien, vindt het bedrijf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin eerst

Bitcoin is fundamenteel anders dan andere cryptovaluta, vindt Fidelity, en is het best te beschouwen als een vorm van hard geld en daardoor een goede store of value.

“Naar alle waarschijnlijkheid zal geen enkele andere digitale asset bitcoins monetaire eigenschappen kunnen verbeteren, want bitcoin is (van alle digitale assets) het veiligste, meest gedecentraliseerde harde geld en iedere ‘verbetering’ zal compromissen vergen,” staat in de paper.

De broker wijst op een aantal voordelen die bitcoiners bekend in de oren zal klinken. De schaarste, eenvoud en het feit dat het met afstand de grootste en meest gedecentraliseerde van alle cryptovaluta is, maken het de aantrekkelijkste optie van alle digitale assets. En gezien de omvang van het bitcoinnetwerk in vergelijking met de rest van de cryptovaluta, blijft bitcoin de aantrekkelijkste optie.

Geld, niet tech

In het gepubliceerde document richt Fidelity zich tot de instiutionele en andere professionele beleggers die overwegen om in ‘digitale assets’ (cryptovaluta) te stappen. Op het moment dat een fonds of andere investeerder denkt aan cryptovaluta komt onmiddellijk de vraag, welke dan allemaal? Het antwoord van Fidelity Digital Assets is ‘eerst bitcoin en kijk daarna pas verder’.

Het is niet zo dat Fidelity vindt dat er geen plaats is voor andere cryptovaluta. Voor andere goede projecten ziet de broker veel ruimte. Maar het advies is om alle andere projecten veel meer te beschouwen als techaandelen of -projecten in plaats van ‘superieur geld’.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Fidelity

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties