India reguleert bitcoin in hoogste belastingschijf

India reguleert bitcoin in hoogste belastingschijf

India gaat 30% belasting heffen op winsten uit bitcoin. Dat heeft de Indiase minister van Financiën Nirmala Sitharaman aangekondigd.

Simpel gesteld: heb je 1.000 euro winst genomen op je bitcoin belegging, dan moet je die winst opgeven bij de fiscus en die stuurt een heffing van 300 euro naar je.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het land met ~1,4 miljard inwoners heeft lang geworsteld hoe bitcoin en andere digitale assets te reguleren. Dat gebeurt nu via de fiscale weg, want winsten uit bitcoin investeringen vallen in de hoogste belastingschijf.

In een verklaring zegt de centrale bank dat er een enorme toename in cryptocurrency transacties heeft plaatsgevonden. Ook transacties waarbij crypto's omgewisseld worden in de nationale roepie.

'De omvang en frequentie van deze virtuele munten vragen om een specifieke belastingaanpak'.

Experts vanuit de Indiase crypto-industrie laten aan Coindesk weten 'de belasting in een stap in de goede richting te vinden'.

Opmerkelijk is wel: India heeft cryptocurrency's als bitcoin nog niet bij wet gedefinieerd. Iets wat overigens in Europa en Amerika nog niet is gebeurd.

India wil ook voor 2023 een eigen digitale roepie uitbrengen, waarbij de transacties ervan worden vastgelegd in een digitaal grootboek.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin regulering India

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties