Fidelity Digital gaat Bitcoin als onderpand gebruiken voor leningen

Fidelity Digital Assets komt met cash leningen waar bitcoin als onderpand dient. Fidelity gaat in zee met BlockFi om deze dienst te leveren. Dat meldt Bloomberg.

Bitcoin als onderpand

Fidelity hoopt op deze manier nieuwe klanten te trekken in een hele specifieke doelgroep. Het gaat om bedrijven en instanties die hun bitcoin willen inzetten om leningen in dollar te krijgen. Denk hierbij aan hedgefondsen, miners of over-the-counter trading desks.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De assetmanager houdt zelf de digitale assets vast, maar rekent op BlockFi voor andere aspecten van hun nieuwe dienst.

BlockFi biedt leningen tot 60% van de waarde van bitcoin aan. Zo hoopt het bedrijf te voorkomen dat ze in de problemen komen bij grote prijsdalingen. Grotere klanten kunnen waarschijnlijk een betere deal krijgen.

Lenen

Op deze manier kun je bitcoin gebruiken om direct geld te lenen zonder dat je eerst je BTC hoeft te verkopen. Let op: je moet wel je BTC inleveren bij Fidelity, je hebt het dus niet meer in eigen beheer wanneer je een lening als deze aangaat.

Interesse

Fidelity begon vorig jaar al met bitcoin custody services, zij beheren BTC voor hun klanten. Maar nu kan datzelfde geld dienen als onderpand. Klanten die gebruik willen maken van deze nieuwe dienst moeten wel een account bij BlockFi hebben.

De interesse in bitcoin en daardoor producten rondom bitcoin neemt in rap tempo toe. Vooral in de wereld van banken en grotere beleggers is er meer interesse. ‘Opkomst van Bitcoin gaat goudmarkt pijn doen’, aldus analist van JPMorgan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...