Fidelity met $4,5 miljard activa in beheer start bitcoin handel voor retail

Fidelity is officieel gestart met bitcoindiensten voor retail klanten. Als een van de grootste financiële dienstverleners van de wereld brengt het bitcoin in het bereik van particuliere markt.

Bitcoindiensten

Het is geen verrassing dat Fidelity deze stap neemt Ze zijn al enige tijd actief in de wereld van bitcoin en bijvoorbeeld al sinds 2014 betrokken bij bitcoin mining. Daarnaast lanceerden ze in 2021 een spot bitcoin ETF in Canada.

Eerder deze maand opende het de wachtlijst voor bitcoinhandel voor de particuliere accounts.

Men kan bitcoin kopen in een mobiele app. Ze gaan 1% 'spread fee' in rekening brengen, en verder staat de handelscommissie op 0%.

Fidelity heeft $4,5 miljard aan activa in beheer en is daarmee een enorme jongen uit Wall Street. Vooralsnog betreft het een puur traditionele investeringsoptie, gezien klanten hun bitcoin niet in eigen beheer kunnen nemen. Daarmee blijft het dus een IOU - I Owe You.

Met Jurrien Timmer heeft Fidelity een analist in huis die (de prijs van) bitcoin regelmatig mooi in perspectief weet te zetten.

Voordat klanten bitcoin kunnen kopen, moeten ze wel een aantal voorwaarden accepteren, waaronder dat ze snappen dat cryptovaluta risicovolle en volatiele activa zijn.

Kritiek op pensioenplannen

De interesse van de financiële dienstverlener in bitcoin heeft veel kritiek gekregen. Een handvol Amerikaanse senatoren waren het niet eens dat bitcoin zo makkelijk in de 401k-pensioenplannen kan worden opgenomen.

Na het omvallen van FTX kwam deze kritiek opnieuw voorbij, toen dezelfde groep senatoren opnieuw een brief instuurde:

"Fidelity Investments heeft ervoor gekozen om verder te gaan dan traditionele financiering en zich te verdiepen in de zeer onstabiele en steeds riskantere markt voor digitale activa."

Ondanks deze waarschuwingen zet Fidelity "gewoon" de stap om bitcoin aan te bieden. Overigens betreft de dienst voor retailhandel een ander product dan die van de pensioenplannen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFidelity