Amerikaanse politici roepen Fidelity opnieuw op om te stoppen met bitcoin in pensioen

Drie Amerikaanse senatoren roepen Fidelity Investments er opnieuw toe op om de bitcoinplannen voor pensioenregelingen te heroverwegen.

Bitcoin als pensioen?

Het gaat om de senators Richard Durbin, Elizabeth Warren en Tina Smith. Alle drie zijn ze Democraten en op 21 november stuurden ze een brief naar naar Abigail Johnson, de CEO van Fidelity Investments.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In juli kaartten de politici het probleem ook al aan. Durbin is de nummer twee Democraat in de Senaat als Majority Whip, terwijl Smith en Warren in de Bankcommissie zitten.

Ze zeggen dat de industrie steeds “volatieler, tumultueus en chaotisch” is geworden.

“Fidelity Investments heeft ervoor gekozen om verder te gaan dan traditionele financiën en zich te verdiepen in de zeer onstabiele en steeds riskantere digitale activamarkt.

“De recente implosie van cryptobeurs FTX heeft overduidelijk gemaakt dat de digitale activa-industrie ernstige problemen heeft. De industrie zit vol met charismatische wonderkinderen, opportunistische fraudeurs en zelfverklaarde investeringsadviseurs die financiële producten promoten met weinig tot geen transparantie.”

Investeringslimieten

Daartegenover staat Fidelity. In april maakten ze bekend dat ze een plan aan het voorbereiden zijn waarmee 401(k) pensioenplannen tot 20% van hun vermogen in bitcoin zouden kunnen stoppen.

De senators zijn bekende crypto-sceptici. Vooral Warren kan er wat van. Ze noemde bitcoin ontwikkelaars ooit eens ‘schimmige supercoders‘.

Enkele senators zagen destijds de bui al hangen. Daarom kwam Republikein Byron Donalds, met steun van collega’s Warren Davidson, Young Kim, David Schweikert en Tom Emmer, al snel met een tegenreactie. Ze willen voorkomen dat een wetsvoorstel de optie van Fidelity inperkt en stelden daarom een wetsvoorstel op.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws