Fidelity positief over bitcoin koers: $40.000 het ultieme supportlevel

843 totale weergaven

Een pijnlijke correctie eerder deze week stuurde de bitcoin koers voor het eerst sinds september 2021 tot onder de 40.000 dollar. Veel analisten voorspelden dat de correctie zich zou vervolgen tot 35.000 of zelfs 30.000 dollar.

Dat laatste lijkt niet te gebeuren, want bitcoin heeft inmiddels weer een sprong gemaakt en vecht momenteel met de weerstand op 44.000 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat het goed mogelijk maakt dat we de bodem hebben gezien en op weg kunnen naar nieuwe hoogtepunten in 2022.

De prijs in euro’s:

$40.000 is doorslaggevend voor bitcoin

Volgens Jurrien Timmer van Fidelity Investments is het niveau van 40.000 dollar per bitcoin een cruciaal steunniveau voor de digitale munt.

Verder geeft hij aan dat bitcoin op deze koers “technisch oververkocht” is en dat we op de korte termijn een opleving kunnen verwachten.

Als onderbouwing voor zijn verwachting van een nieuwe bounce geeft Timmer aan dat de bitcoin/goud verhouding is teruggevallen naar het steunpunt van 22, terwijl het in 2021 twee keer de top van 37.4 aantikte.

Fidelity positief over bitcoin koers: $40.000 het ultieme supportlevel

Bitcoin wordt door velen nog altijd gezien als het digitale goud. Een narratief dat binnen de traditionele financiële wereld steeds meer voet aan de grond krijgt en zelfs als gevolg heeft dat veel goudfondsen een leegloop zien naar bitcoinfondsen. Volgens Timmer is de verhouding van de bitcoin koers tot de goudkoers toe aan een opleving.

Bounce in de stochastische RSI

Een andere reden voor Timmer om te geloven dat bitcoin de bodem heeft bereikt is de stochastische RSI. Deze indicator geeft in principe aan of een asset oververkocht of overgekocht is op basis van de sluitingsprijs in vergelijking met de prijsrange van een specifieke periode.

Als de stochastische RSI een score van 80 of hoger aangeeft dan is een asset overgekocht en onder de 20 betekent dat een asset oververkocht is. Op het moment van schrijven ligt de score voor bitcoin onder de 20 en lijken we aan een nieuwe klim omhoog begonnen.

Hetgeen een indicatie kan zijn dat we de bodem bereikt hebben en klaar zijn om een volgende move naar boven te maken. “Bitcoin heeft met de 40.000 dollar een belangrijke grens bereikt en lijkt technisch oververkocht,” aldus Timmer.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....