FinalSpark verhuurt AI gemaakt van hersencellen voor $500 per maand

123 totale weergaven

FinalSpark, een Zwitsers technologiebedrijf, heeft een innovatief programma gelanceerd waarmee wetenschappers biocomputers kunnen huren die gemaakt zijn van menselijke hersencellen, met als doel een revolutie teweeg te brengen in de efficiëntie van AI-training.

AI revolutioneren met biocomputers

Het Zwitserse technologiebedrijf FinalSpark heeft een baanbrekende dienst geïntroduceerd die wetenschappers voor $500 per maand toegang biedt tot biocomputers gemaakt van menselijke hersencellen.

Deze biocomputers, ook wel organoïden genoemd, zijn ontworpen om een zeer efficiënt en energiezuinig alternatief te bieden voor het trainen van modellen voor kunstmatige intelligentie (AI).

FinalSpark beweert dat deze biocomputers tot 100.000 keer efficiënter kunnen zijn dan traditionele op silicium gebaseerde systemen.

Hoe AI-training werkt met hersencellen

Bij het trainen van AI met behulp van deze biocomputers worden technieken gebruikt die aanzienlijk verschillen van de technieken die worden gebruikt bij traditionele AI-systemen.

In plaats van numerieke beloningen gebruiken wetenschappers biologische methoden om AI-modellen te trainen.

Zo wordt dopamine, een chemische stof die geassocieerd wordt met beloningen in de hersenen, toegediend om het leren te stimuleren, terwijl elektrische signalen dienen als negatieve feedback.

Deze methode weerspiegelt hoe menselijke hersenen leren en zich aanpassen, en biedt mogelijk een natuurlijkere manier om AI te ontwikkelen.

Uitdagingen en toekomstige mogelijkheden

Ondanks de belofte van deze technologie zijn er beperkingen. De biocomputers hebben momenteel een levensduur van ongeveer 100 dagen, waarna de AI moet worden overgezet naar een nieuw cluster of het risico loopt zijn functionaliteit te verliezen.

Deze beperking wijst echter op toekomstige mogelijkheden, zoals het ontwikkelen van AI-systemen met een levensduur die meer overeenkomt met de menselijke ervaringen.

De oprichter van FinalSpark, Fred Jordan, ziet een toekomst voor zich waarin AI-systemen zouden kunnen leven en leren zoals mensen.

Lees meer over:
AIfinal sparkinnovatie

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....