Financieel adviseurs voegen crypto ETFs toe aan modelportfolio

485 totale weergaven
wall street bitcoin etf

In januari van dit jaar lanceerde in de Verenigde Staten de Spot Bitcoin ETFs. Vanaf dat moment was het voor professionele (grotere) beleggers in Amerika eenvoudiger om bitcoin te kopen. Veel experts waarschuwden echter dat het even zou duren voordat bitcoin op deze manier onderdeel van de modelportfolio’s zou worden.

Nu lijkt er beweging in de zaak te zitten.

RIAs bevestigen: crypto ETFs onderdeel van modelportfolio

Geregistreerde beleggingsadviseurs in Amerika (RIAs) bevestigen volgens Ryan Rasmussen van Bitwise de toevoeging van 6% aan Crypto ETFs in hun modelportfolio’s.

4% zou gereserveerd zijn voor Bitcoin ETFs, terwijl er 2% klaarstaat voor Ethereum ETFs. “Oh en ze verkochte Nasdaq 100 (tech-aandelen) om Ethereum te kopen”, zo voegt Rasmussen toe.

Onder het bericht reageert Crypto Ceaser met de woorden: “Ryan, ik heb altijd gezegd dat het binnenkort de vertrouwensplicht van fondsmanagers wordt om bitcoin aan een standaard 60/40 portfolio toe te voegen.”

“Dat klopt. Klanten vragen ernaar. Concurrenten adopteren het. Ze kunnen het niet langer negeren”, zo reageert Rasmussen weer.

Image

Vervolgens deelt Ceasar dat hij in oktober nog een keynote gaf tijdens een financieel event in Dubai. Onder andere de bovenstaande slide van Bitwise zat in zijn verhaal. Vooral om het voordeel van een kleine bitcoin-allocatie in een portfolio te onderbouwen.

Kleine overwinning

We moeten echter niet vergeten dat het om een kleine overwinning gaat. Aan de ene kant zou je kunnen stellen dat het niet sterk oogt als iemand van Bitwise dit soort feitjes moet delen om mensen bullish te maken.

Blijkbaar voelt Ryan Rasmussen dat het delen van deze informatie, namelijk dat een investeringsadviseur bitcoin en ethereum heeft opgenomen in de modelportfolio’s, nodig is om de markt een beetje op te hypen.

Aan de andere kant is het natuurlijk interessante informatie, omdat het laat zien dat er onder de radar wel degelijk veranderingen plaatsvinden in de traditionele financiële wereld.

Nu is het nog de vraag in hoeverre we daarvan iets gaan merken aan de bitcoin koers op de korte termijn. Voorlopig handelen we nog redelijk ver van de all-time high vandaan.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....