Nederlandse bitcoin ontwikkelaar krijgt vers geld van BitMEX

Cryptobeurs BitMEX heeft de financiering van Sjors Provoost verlengd tot november 2022. Daarmee mag de Nederlandse ontwikkelaar nog zes maanden langer op kosten van de exchange aan Bitcoin Core bouwen.

Bitcoin Core-dev

Veel developers die aan de open source-code van bitcoin werken, moeten hier zelf financiering voor vinden Bitcoin Core is immers gen bedrijf met een CEO die cashflow genereert en salaris uitkeert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarom doen veel bitcoinbedrijven donaties aan ontwikkelaars om Bitcoin Core te kunnen verbeteren. De 'grant' van Provoost die eind deze maand afloopt, is nu door BitMEX met zes maanden verlengd.

Daarmee is er een belangrijk verschil met veel altcoinprojecten: bitcoin had geen premine en een foundation die alle ontwikkelaars aan het werk zet en uitbetaalt. Daardoor werken er veel developers aan bitcoin óf op vrijwillige basis óf omdat ze op de payroll van andere bedrijven staan.

Voor deze bitcoinbedrijven is het belangrijk dat Bitcoin Core verbeterd wordt. Een meer ontwikkeld ecosysteem is namelijk essentieel voor de bedrijfsvoering van de industrie.

Er zijn tal van bedrijven die ditzelfde doen; van Bull Bitcoin, Gemini, Coinbase en de Human Right Foundation tot Block (Cash App) en OKx. Iedereen draagt zo op z'n eigen manier een steentje bij aan de ontwikkeling van open source code.

Op Bitcoin Focus kon je onlangs het verhaal lezen van een andere in Nederland woonachtige Bitcoin Core contributor. Josie vertelde zijn reis naar een fulltime baan in de bitcoinwereld.

BitMEX

Sjors Provoost, auteur van het boek Bitcoin: A Work in Progress, staat sinds augustus 2021 op de loonlijst bij BitMEX en haar 'subsidieprogramma'.

In het persbericht reageert Provoost als volgt:

"Ik wil BitMEX bedanken voor het verstrekken van deze financiële steun en het verlengen van de subsidie tot november 2022. Ik ben blij dat ik door kan gaan met het vinden van bugs - door middel van tests en reviews zodat gebruikers hun coins niet verliezen."

BitMEX maakte onlangs bekend dat ze naast derivatenhandel na acht jaar ook eindelijk spothandel gaan aanbieden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEX