Fireblocks MD: Dag 1 Ethereum ETFs wordt niet zoals die van Bitcoin

5852 totale weergaven
Bitcoin en Ethereum ETF's beginnen met handelen in het VK

Stephen Richardson is het eens met de ETF-specialisten van Bloomberg, die verwachten dat de Ethereum ETFs ongeveer 10-20% van de stromen pakt die Bitcoin wist te grijpen tijdens de lancering.

Waarom? Omdat de toepassingen van Ethereum veel moeilijker te waarderen zijn, zo claimt Stephan Richardson – de directeur van Fireblocks. “Wat mist is een algemene consensus die effectief het nut of gebruik van de Ethereum blockchain meet.”

Hoe kunnen we Ethereum waarderen?

“De juiste waarde-indicatoren en drijfveren moeten eerst gecreëerd worden om de adoptie of het gebruik van de technologie te schatten en vervolgens de waarde te bepalen”, aldus Richardson.

Als gevolg daarvan verwacht hij niet dat Ethereum in het begin dezelfde instromen realiseert als Bitcoin.

Opvallend is dat Bitwise (BITB) op de eerste dag de meeste instromen van allemaal zag ($237,9 miljoen). Fidelity volgde met $227 miljoen. BlackRock moest het op de eerste dag nog met plek 3 doen met $111,7 miljoen.

Nu is BlackRock de grootste Bitcoin ETF van de markt. Zodoende heeft het die 3e plek op dag 1 ruimschoot goed gemaakt.

Op de vraag hoe Ethereum te waarderen zegt Richardson dat we moeten kijken naar de Total Value Locked. Die indicator geeft aan hoeveel kapitaal er in smart contracts van de Ethereum blockchain zit.

Andere manieren om Ethereum te waarderen

VanEck, één van de aanvragers die goedkeuring kreeg voor een Ethereum ETF, zegt dat het transactievolume, het aantal gebruikers en het aantal validators gebruikt kan worden om de adoptie en het gebruik van de blockchain van Vitalik Buterin te meten.

Gevraagd naar de beste one-liner om Ethereum te verkopen aan potentiële investeerders kwam Richardson met het volgende: “de beste gok is dat Ethereum de digitale wereld zal domineren en meer retail- en institutionele investeerders naar de blockchain trekt.”

“De waarde van Ethereum is gekoppeld aan de toepassingen die erop gebouwd zijn, dus investeerders gokken op het gebruik van de software zelf”, zo gaat hij verder.

We gaan het zien als de ETF van Ethereum binnenkort lanceren in de Verenigde Staten.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....