Bitcoin prijs diep in het rood bij Huobi: $28.801 (-50%)

Op de Huobi exchange is bitcoin even $28.801 waard geweest, zo meldt nieuwssite Cryptopotato.

Prijs van $28.801 op Huobi

Dat is grosso modo een correctie van ~50% over de afgelopen 24 uur. Lokaal kan bitcoin variabele prijzen hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Blijkbaar is er in korte tijd zoveel bitcoin naar Huobi gestuurd, dat de prijs door bijna alle bodems viel.

Bitcoin prijs diep in het rood bij Huobi: $28.801 (-50%)
bron: Cryptopotato

Een ander drastisch feitje: 2,53 miljard dollar aan futurecontracten zijn er de afgelopen 24 uur geliquideerd op de gehele cryptocurrencymarkt, zo blijkt uit data van Bybt.

Naar verluidt zijn er 400.000 speculanten getroffen door de dip. Het grootste verlies leed iemand op Bitfinex: een contract van 28 miljoen dollar ging in rook op.

Inmiddels lijkt de rust voorlopig wedergekeerd en likt de markt haar wonden.

Een zeer lage prijs op de met name in China populaire Huobi is een signaal dat er een behoorlijke paniekverkoop op de Aziatische markt heeft plaatsgevonden.

De trigger was overspeculatie op de futuresmarkten. waarbij speculanten met name gokten op een hogere prijs van bitcoin, maar het daarbij mis hadden.

Analist Lex Moskovski zet nog een aantal verklaringen op een rij:

  • Onrust op de traditionele financiële markten vanwege nieuwe lockdowns en de nieuwe covidvariant omicron. De beurzen sloten in het rood, en cryptohandelaren wilden al eerder verkopen
  • Overmoed op de derivatenmarkten van futures en opties. Zodra de markt zich tegen de contracten keert, worden de margin bitcoin van deze contracten aangesproken en komen deze aan de aanbodzijde erbij. Zodra het bitcoin aanbod ineens rap stijgt en er weinig vraag is, duikelt de prijs. 

Tegelijkertijd ziet Moskovski dat de derivatenmarkten nu zijn afgekoeld met een negatief financieringspercentage.

Met andere woorden: houders van shortcontracten moeten nu een beetje extra fee betalen aan houders van longcontracten. Dat is lang andersom geweest, zoals de onderstaande grafiek laat zien.


PlanB, bekend van de stock-to-flowmodellen en het floormodel, ziet de correctie als onderdeel van de huidige bullmarkt.

Met andere woorden: weinig nieuws onder de zon zodra de koers met dubbele cijfers corrigeert binnen een bullcyclus.

Ook analist Sunnydecree relativeert enigszins de duikeling en verwijst naar de vorige bullmarkten.

Analist filbfilb ziet dat de weerstand voorlopig bij $50.000 ligt.

Maar natuurlijk rijst de vraag of bitcoin weer de weg naar boven kan vinden. De komende maand december is in die zin ineens een spannende maand en kan in het teken komen te staan van of herstel of verder verval.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...