Flow-analyse zegt dat bitcoin bullmarkt nog ver weg is

Deze week werd de markt verrast met relatief positieve Amerikaanse inflatiecijfers. De inflatie kwam namelijk binnen op 8,5 procent, terwijl de markt had ingezet op een inflatie van 8,7 procent. In principe is de inflatie daarmee nog altijd extreem hoog, maar de meeste risico-assets schoten in reactie op dit nieuws enkele procenten de lucht in.

Liquidatievolume schiet omhoog

Met de koersstijgingen als gevolg van de nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers schoot ook het liquidatievolume omhoog. Veel short-verkopers werden compleet verrast door de extreme stijgingen en dat had het hoogste aantal liquidaties sinds eind juli als gevolg. In totaal gingen er in één uur tijd 886 bitcoin onder de liquidatiehamer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gek genoeg gingen de instroom bij de grote beurzen ook omhoog na de bekendmaking van de inflatiecijfers. Het lijkt erop dat mensen willen profiteren van de opleving en hun bitcoin tegen de hogere koersen willen verkopen. Dat verklaart ook waarom bitcoin op dit moment wederom moeite heeft om de 24.000 dollar te doorbreken.

Flow-analyse zegt dat bitcoin bullmarkt nog ver weg is

Opvallend is dat uit de bovenstaande grafiek van CryptoQuant blijkt het vooral de wallets met 1.000 tot 10.000 bitcoin zijn die hun bitcoin richting de grote beurzen sturen. Op basis van deze informatie lijkt de kans klein dat bitcoin ineens aan een sterke opwaartse trend begint.

PlanB spot een koopkans

Je zou soms bijna vergeten dat hij nog bestaat, want het eens zo befaamde Stock-to-Flow model is niet zo populair meer, maar PlanB weet soms nog hele interessante data te delen. Ook nu weer komt hij met een "koopsignaal" voor de RSI op de sluiting van juli op 23.300 dollar.

We moeten wel even geduld hebben, want volgens PlanB kunnen we in theorie pas over 200 weken zeggen of deze indicator gefaald is of niet. "Geduld. Laten we over 200 weken opnieuw evalueren", aldus PlanB via Twitter in reactie op een negatieve Twitteraar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....