Populaire analist voorziet koersdaling bitcoin naar 20.000 dollar

Bitcoin koers

De pseudonieme analist DonAlt, die er in november 2022 nog in slaagde om de bodem van bitcoin bijna exact te voorspellen, voorziet nu een behoorlijk bearish scenario voor de digitale munt. In een nieuwe tweet schrijft de analist dat bitcoin op dit moment rijp lijkt voor een nieuwe correctie. "Deze koersactie voelt alsof we op relatief korte termijn verschrikkelijk nieuws krijgen", aldus de analist op Twitter.

Bearish over bitcoin

Sinds het moment dat bitcoin onder zijn steun van 29.900 dollar dook laat de digitale munt volgens DonAlt bearish signalen zien. "Nu is bitcoin op basis van technische analyse ook bearish. Ik heb nog steeds hetzelfde onderbuikgevoel. Het is wat het is. We zullen de markt simpelweg negeren totdat de sfeer verbetert", aldus DonAlt.

Eerder deze maand stelde DonAlt nog dat het "over" was voor bitcoin als het belangrijke psychologische niveau van 30.000 dollar weer werd verloren. Dat is inmiddels gebeurd en de bears lijken momenteel het momentum te bezitten.

Volgens DonAlt is het zaak om snel de symbolische grens van 30.000 dollar weer te herpakken, omdat bitcoin anders weleens kan wegzakken naar een koers van 20.000 dollar.

Bitcoin heeft tot zondag

Nu lijkt de populaire analist te stellen dat bitcoin tot zondag heeft om weer boven de 30.000 dollar uit te klimmen. "Het licht begint overal om me heen te flikkeren. Gaan ze uit? Dat zien we aankomende zondag", aldus DonAlt.

Wat dat betreft lijkt hij duidelijk te stellen dat de bulls nog tot het einde van de week hebben om bitcoin te redden van verdere dalingen. Op dit moment lijken ze daar nog niet in te slagen.

Wellicht dat we na de rentevergadering van de Federal Reserve weer wat volatiliteit krijgen die ze kan helpen om de koers boven de 30.000 dollar te stuwen.

Vooralsnog lijkt er op fundamenteel vlak in ieder geval weinig om een positieve weeksluiting te fabriceren. Wat dat betreft kan het zomaar zijn dat DonAlt gelijk krijgt en dat het slim is om even uit de markt te stappen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....