Bitcoin koers zakt naar $28.842, wat zeggen de analisten?

De bitcoin koers is naar $28.842 gezakt de afgelopen 24 uur. In de onderstaande maandgrafiek is de daling onder de $30.000 van de bitcoin koers goed zichtbaar.

Bitcoin koers zakt naar $28.842, wat zeggen de analisten?
bitcoin maandgrafiek, bron: Coingecko

Wat zeggen de analisten? Een van de analisten die minder positief is op de korte termijn, is crypto-analist Don Alt. In zijn ogen is er zelfs een fikse correctie mogelijk, zo waarschuwt hij. De huidige prijsactie doet hem denken aan de koersactie van vorig jaar toen de koers uiteindelijk naar $15.000 daalde. Kortom, de bitcoin bears zijn nu in controle, vertelt de analist aan zijn 52.600 YouTube-abonnees.

"Er is gewoon zwakte. Elke keer dat we een bullish beweging hebben... krijg je een grote, rode candle die dat volledig uitwist, en dat is het verhaal sinds we deze fase zijn ingegaan. Op dit moment is de prijsactie meer bearish dan bullish. Elke keer dat de S&P (500) daalt, daalt crypto nog harder, en elke keer dat de S&P stijgt, doet bitcoin gewoon niets. We hebben dat eerder gezien, eigenlijk de hele weg van $60.000 naar $15.000 hadden we die soort relatie tussen de twee, waar we gewoon zouden stagneren telkens wanneer de S&P het goed deed en nucleair zouden gaan telkens wanneer het slecht ging."

De enige manier voor de koers om weer positief momentum te krijgen, is een beweging boven de $30.700.

CEOKi Young Ju van CryptoQuant ziet dat het stablecoinvermogen in de huidige markt relatief laag is. Dat is minder gunstig, omdat handelaren stablecoins gebruiken om in en uit de markt te stappen. Een stijgende stablecoinvolume is historisch gezien een voorspeller van meer volatiliteit, omhoog of omlaag.

In de ogen van Michaël van de Poppe is het belangrijk dat de koers weer in de zone $29.700 - $30.000 komt, van daaruit is het mogelijk om weer naar boven te kijken. Woensdag (morgen) staat de FOMC vergadering op het programma en vrijdag komen cijfers vrij van consumentenvertrouwen (PCE) en het bruto nationaal product (GDP). De vraag is of de markt deze events al heeft ingeprijsd of niet.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...