Fonds met bitcoin aandelen gelanceerd op Amsterdamse beurs

1395 totale weergaven

Ons eigen Nederland is weer een nieuw bitcoin equity exchange-traded fonds (ETF) rijker. Beleggers kunnen blootstelling krijgen aan de bitcoinmarkt via een mandje van bitcoin-gerelateerde bedrijfsaandelen.

Bitcoinaandelenfonds

De Bitcoin Equities ETF komt uit de koker van de Franse investeringsmaatschappij Melanion Capital. Het is sinds vandaag (22 juni, red.) te verhandelen op de Euronext Amsterdam Stock Exchange.

De ETF volgt de Melanion Bitcoin Exposure Index. Dit is een op maat gemaakt mandje van Europese en Amerikaanse aandelen die nauw verbonden zijn met de bitcoinmarkt.

Op de website is te lezen dat onder andere MicroStrategy, Riot, Marathon, Coinbase, PaySafe, Hut8 en Canaan tot de top tien behoren. De aandelen van deze bedrijven hebben doorgaans een hoge correlatie met de prijsbewegingen van bitcoin.

De ETF voldoet aan het regelgevingskader van de Europese Commissie voor Collective Investment in Transferable Securities (UCITS). Dit gaat over het legaal beheren en verhandelen van mutual fondsen.

ICBE-fondsen maken het voor investeringsfirma’s mogelijk om handelsproducten in de hele Europese Unie te registreren en te verkopen.

Jad Comair, de CEO van Melanion Capital, vertelt dat de uitbreiding van het bedrijf naar de Euronext ook Nederlandse investeerders een “gereguleerde en transparante oplossing” geeft om blootstelling aan het bitcoin ecosysteem te krijgen.

Melanion’s Bitcoin Equities ETF is ook al genoteerd aan de beurzen Euronext Parijs en Euronext Milaan.

Ons eigen kikkerlandje heeft met bitcoinfondsen van VanEck en Jacobi Asset Management al een aantal alternatieven in de markt. Uiteraard kun je ook gewoon direct bitcoin aanschaffen bij de bij De Nederlandsche Bank geregistreerde cryptobedrijven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNederland