Deze maand nieuwe bitcoin ETF genoteerd aan Euronext Amsterdam

Deze maand nieuwe bitcoin ETF genoteerd aan Euronext Amsterdam

In Nederland wordt er binnenkort weer een nieuw bitcoinfonds gelanceerd. Na de bitcoin exchange traded-note (ETN) van VanEck brengt ook het Londense Jacobi Asset Management een bitcoin exchange-traded fund (ETF) op de markt.

Bitcoinfonds

De beurs Euronext Amsterdam introduceert zijn eerste bitcoin ETF. De beurs is onderdeel van het pan-Europese handelshuis Euronext

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het in Londen gevestigde Jacobi Asset Management bereidt zich voor om zijn Jacobi bitcoin ETF op de Amsterdamse beurs te noteren. De spot bitcoin ETF wordt genoteerd onder de ticker BCOIN.

CEO Jamie Khurshid vertelt:

"Ons product is het eerste bitcoinfonds met spot of fysieke dekking. Het fonds mag geen van de activa die het bezit uitlenen, inzetten of gebruiken. Voor het eerst in Europa zullen beleggers die een op de beurs verhandeld bitcoinproduct kopen, eigenaar zijn van de units van de bitcoin die ze bezitten."

Hij benadrukt dat er al wel andere op de beurs verhandelde producten in Europa zijn, maar geen andere spot bitcoin ETF's. De meningen zullen hier echter over verschillen, met aanbieders zoals 21Shares en VanEck die soortgelijke producten aan de man brengen.

Nieuwe stap

Een woordvoerder van Euronext bevestigt dat BCOIN de eerste spot bitcoin ETF zal zijn die ooit op Euronext is genoteerd.

"Dit wordt de eerste bitcoin ETF op Euronext, of het eerste fonds dat rechtstreeks in bitcoin belegt. Alle andere momenteel bestaande producten in ons segment zijn op de beurs verhandelde obligaties of wettelijk gestructureerd als schuldinstrumenten."

Naar verluidt start de handel in de ETF in juli. Euronext heeft geen specifieke datum gegeven voor de lancering.

De onderliggende bitcoin voor het fonds zijn in beheer van Fidelity Digital Assets. Flow Traders en DRW zijn de market makers om de handel te vergemakkelijken. Institutionele en professionele beleggers in Europa kunnen in de ETF investeren tegen een jaarlijkse vergoeding van 1,5%.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin ETF Nederland

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties