Fondsmanager Peter Schiff wijst onraad-indicator aan voor bitcoin koers

Fondsmanager Peter Schiff wijst onraad-indicator aan voor bitcoin koers

De beruchte fondsmanager en goldbug Peter Schiff heeft weer eens van zich laten horen over bitcoin. Volgens Schiff zijn de slechte prestaties van aandelen als Coinbase een voorbode voor een crash van bitcoin en de rest van de cryptomarkt.

Coinbase is gisteren na een daling van 7 procent op een absoluut dieptepunt van 136,08 dollar terechtgekomen. Een daling van 63 procent ten opzichte van de all-time high van november 2021.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Correlatie aandelen en bitcoin koers

Volgens Schiff zijn de bitcoin-gerelateerde aandelen een goede voorspeller voor de bitcoin koers. Niet in de laatste plaats omdat veel institutionele beleggers via dit soort aandelen exposure krijgen op de markt.

Als de bitcoin-aandelen het zwaar hebben, dan verwachten investeerders volgens Schiff hetzelfde voor de bitcoin koers.

Verder geeft Schiff in een andere tweet af op de prestaties van bitcoin miners ten opzichte van goudmijnbedrijven. Vanaf 10 februari gemeten heeft GDX 25 procent gewonnen, terwijl de Valkyrie Bitcoin Miners ETF 35 procent kwijt is.

Schiff blijft anti-bitcoin en pro-goud

Schiff staat erom bekend continu de aanval te openen op bitcoin om goud in een goed daglicht te zetten. Ondanks de brakke prestaties van de goudkoers in de afgelopen tien jaar gelooft Schiff nog altijd dat bitcoin waardeloos is op de lange termijn en niet als een veilige haven gezien kan worden.

Op de lange termijn kunnen we niet ontkennen dat goud het goed heeft gedaan de afgelopen 50 jaar. Volgens de officiële Amerikaanse CPI zijn de prijzen in die periode met een factor 6,8 toegenomen, terwijl de goudkoers met een factor 36 is gegroeid.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties