Goldbug Peter Schiff onthult wat volgens hem de volgende bitcoin rally zal veroorzaken

Peter Schiff is waarschijnlijk de meest bekende bitcoin criticus ter wereld. De veteraan uit de goudindustrie laat geen kans onbenut om bitcoin te bashen en grijpt ieder moment aan om bitcoin naar beneden te schrijven.

Ditmaal schrijft Schiff, de man die altijd andere investeringen boven bitcoin verkiest, over datgene waarvan hij verwacht dat het bitcoin weer omhoog zal sturen. Het scenario dat bitcoin nodig heeft? Een stijgende Nasdaq en een dalende goudkoers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin heeft een stijgende Nasdaq nodig

Volgens Peter Schiff heeft bitcoin een stijgende Nasdaq nodig en een dalende goudkoers. Al is hij er niet helemaal van overtuigd waarom je er ook in dat scenario voor zou kiezen om bitcoin in je portfolio te hebben.

Om de Nasdaq te laten stijgen en goud een tik te geven moet de Amerikaanse Federal Reserve er volgens Schiff in slagen om de inflatie onder de 2 procent te krijgen zonder de economie pijn te doen.

Een taak die op dit moment praktisch onmogelijk lijkt. Daarvoor moet de Federal Reserve namelijk met minimale renteverhogingen op de proppen komen en moet de Verenigde Staten flink snijden in de overheidsuitgaven.

Het is een aparte analyse als je bedenkt dat bitcoin het juist in tijden van grote overheidsuitgaven en geldprinterij goed heeft gedaan. Als het verleden een goede voorspeller is voor de toekomst, dan heeft bitcoin juist hogere overheidsuitgaven nodig.

Gebruikt Schiff bitcoin voor eigen populariteit?

Schiff is nooit een fan geweest van bitcoin, ondanks dat het digitale goud al jaren beter presteert dan het fysieke edelmetaal. Ondanks dat bitcoin enorm goed past in de denkwereld van Schiff, lijkt het alsof hij er niets van moet hebben.

Het kan echter prima zo zijn dat Schiff stiekem een groot fan van bitcoin is, maar zijn imago op Twitter gebruikt om een grote following te vergaren. Al zijn er nog maar weinig mensen binnen de bitcoingemeenschap die Schiff serieus nemen.

Schiff roept al jaren hetzelfde en komt nooit met nieuwe argumenten, terwijl bitcoin hem keer op keer zijn ongelijk bewijst. Het zou hem sieren als hij zou bijdraaien, maar daarvoor zit hij waarschijnlijk al teveel in de anti-bitcoin hoek.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....