Fondsmanager Soros Fund Management: bitcoin op punt van doorbraak

In een recente uitzending van de Front Row Show van Bloomberg was Dawn Fitzpatrick, de fondsmanager van Soros Fund Management, meer dan positief over de vooruitzichten van bitcoin. De huidige macro-economische situatie in de Verenigde Staten kan volgens haar weleens de definitieve doorbraak van bitcoin betekenen.

Verder sprak ze over hoe bitcoin langzaam de rol van goud overneemt en steeds meer van de markt van het traditionele edelmetaal afsnoept. De infrastructuur rondom bitcoin is nu dusdanig goed dat Wall Street de digitale munt eindelijk serieus neemt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Pandemie is belangrijk geweest voor bitcoin

Fitzpatrick is ervan overtuigd dat de pandemie en de enorme geldprinterij die daarop volgde om de economie overeind te houden een belangrijke rol speelden in de opkomst van bitcoin. Zonder de economische malaise die de pandemie heeft veroorzaakt zou bitcoin nog steeds een stuk kleiner zijn, zo is haar overtuiging.

Zelf ben ik daar inmiddels ook wel van overtuigd. Bitcoin had het prima gered zonder de pandemie, maar het virus en de reactie daarop van overheden en centrale banken is pure reclame geweest voor de eigenschappen van bitcoin. In een wereld waarin het geld met biljoenen tegelijk uit de printers van centrale banken komt is bitcoin de koning.

In de Westerse wereld was het altijd een stuk lastiger om uit te leggen dat ons geld niet functioneert. De inflatie was bij ons, in ieder geval in de supermarkt, meer een sluipmoordenaar. Nu lijkt bij iedereen het besef in te dalen dat de enorme geldprinterij niet goed kan zijn voor de koopkracht van ons spaargeld.

In de Verenigde Staten alleen al is het afgelopen jaar de geldhoeveelheid met 25% toegenomen. Dan is bitcoin met een gemaximeerde hoeveelheid eenheden ineens een heel interessant alternatief. De angst voor inflatie wordt bij iedereen steeds groter.

Fitzpatrick ziet bitcoin als een commodity

Dawn Fitzpatrick is op dit moment nog niet overtuigd van bitcoin als valuta en noemt het nog altijd een commodity, vergelijkbaar met goud. Het is makkelijk om bitcoin te bewaren en te versturen, maar voor betalingen werkt het nog niet fantastisch.

In vergelijking met bitcoin lijkt goud niet langer de hedge tegen inflatie te zijn die het ooit was. Het enige wat goud op dit moment nog voor heeft op bitcoin is de lange geschiedenis. Als je puur kijkt naar de eigenschappen lijkt er weinig te zijn wat bitcoin nog kan tegenhouden.

Fitzpatrick weigerde in het interview overigens aan te geven of ze op persoonlijke titel bitcoin in haar portfolio heeft. Maar gezien haar woorden over onze favoriete digitale munt kan het bijna niet missen dat ze in ieder geval voor een klein deel in bitcoin zit. Langzaam maar zeker verovert bitcoin een plekje in ieder portfolio.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer