Foundry Digital koopt twee bitcoin mining datacentra op van Compute North

Foundry Digital koopt twee bitcoin mining datacentra op van Compute North

Mining bedrijf Foundry Digital is van plan om twee datacentra in de Verenigde Staten over te nemen. De dochteronderneming van Digital Currency Group heeft een deal bereikt met Compute North.

In het persbericht schrijft Foundry ook dat ze de optie hebben om een ​​derde miningfaciliteit te kopen. Ook zouden ze de mogelijkheid hebben om andere activa op te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Compute North kwam in geldnood nadat het enkele tegenslagen te verwerken had. Dankzij de dalende bitcoinprijs en de stijgende stroomkosten kon het bedrijf het hoofd niet meer boven water houden. In september vroeg het uitstel van betaling aan.

De voorwaarden van de indiening stelden Compute North in staat om haar activiteiten voort te zetten en tegelijkertijd een uitgebreid herstructureringsplan uit te werken om schuldeisers terug te betalen.

Het bedrijf onthulde dat het maar liefst $500 miljoen verschuldigd was aan ten minste 200 schuldeisers, terwijl zijn activa ergens tussen de $100 miljoen en $500 miljoen waard zijn.

Megawatt-farms

De twee datacentra staan in South Dacota en Texas, in respectievelijk North Sioux City en Big Springs. Het gaat om een volledig operationeel vermogen van 6 MW en 11 MW.

Beide mining farms zijn nu in eigendom van Foundry Digital, die met de aankoop ook de rechten in handen hebben om de faciliteit van Compute North in Minden uit te bouwen.

Er komt ook een overname van het intellectueel eigendom bij kijken, net als de rechten voor MinerSentry. Dit is cloudgebaseerde beheer- en monitoringsoftware van Compute North voor datacenters.

Mike Colyer, CEO van Foundry, vertelt:

“Het is onze missie geweest om de infrastructuur van digitale activa te versterken door mining bedrijven in alle marktcycli te steunen. Compute North is al lang onze partner en we zijn blij dat we de mogelijkheid hebben om voort te bouwen op de basis die ze gedurende vele jaren hebben gelegd terwijl ze het Noord-Amerikaanse mining ecosysteem laten groeien.”

De acquisitie komt op een bijzonder moment. Een ander bedrijf dat onder de paraplu van de Digital Currency Group valt, namelijk Genesis Global Capital, staat naar verluidt op de rand van een faillissement.

Volgens bronnen heeft de broker dringend nieuw kapitaal nodig heeft om te kunnen herstellen van de ineenstorting van FTX.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties