Frankrijk kijkt naar strengere regels voor bitcoin

Frankrijk is het volgende land dat kijkt naar een strenger beleid rondom bitcoin en bedrijven in de industrie. Het Franse parlement buigt zich over een voorstel dat het huidige beleid moet veranderen.

Recentelijk vestigde verschillende grote cryptobeurzen en andere bedrijven zich in Parijs of andere plekken in Frankrijk. Onder het huidige toezichtregime kwamen partijen als Binance en CryptoCom door de keuring.

De nieuwe plannen vallen in lijn met de trend in de rest van de wereld: meer controle, meer gegevens verzamelen en strengere richtlijnen.

Hervé Maurey, een Franse senator, wil stoppen met de soepele regeling rondom het licentiesysteem. In Frankrijk mogen bedrijven momenteel tot 2026 aan de slag zonder de juiste papieren.

Maurey wil dat elk bedrijf dat zich vestigt in Frankrijk eerst langs de Autorité des Marchés Financiers (AMF) gaat. De Franse tegenhanger van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet dienst als toezichthouder. Het voorstel schrijft een ingangsdatum van oktober 2023 voor.

Net als in Nederland is er ook in Frankrijk een cryptoregister. Daar staan momenteel meer dan 50 bedrijven in.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...