Grote Franse bank gaat bitcoin opslaan

Het Franse Société Générale mag beginnen met diensten rondom bitcoin (BTC). De grote heeft toestemming van de toezichthouder om te starten met de handel, verkoop en opslag van BTC,

Société Générale is de derde bank van Frankrijk. De bank werd opgericht in 1864 en had in 2020 $2,2 miljard aan assets onder beheer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het nieuws komt niet geheel als een verrassing. In Frankrijk gaf met de afgelopen maanden andere partijen soortgelijke goedkeuring. De Autorité des Marchés Financiers (AFM) gaf onder andere toestemming aan Crypto.com, Binance en Luno om diensten te leveren in het land.

De diensten van de Franse bank worden uitgevoerd vanuit een dochterbedrijf. Via Societe Generale Forge kunnen klanten nu in contact komen met ‘digitale assets’.

De gemiddelde bitcoiner zal allicht niet via een Franse bank iets willen kopen. Tegelijkertijd is dit een grote speler in de Europese financiële wereld. Het zet de poorten open voor investeerders die het liefst zaken doen met een gerenommeerde bank.

Banken en bitcoin

Steeds meer banken bieden diensten rondom bitcoin aan. Sommige grootbanken kiezen ervoor om met name hun grote klanten te bedienen. Kleinere banken laten soms ook particuliere klanten meedoen.

Cryptobeurzen en brokers verdiende de afgelopen jaren miljarden met de handel in bitcoin. Andere financiële instellingen willen hier een graantje van meepikken.

In de praktijk moet blijken of mensen ook massaal gebruik gaan maken van dit soort diensten. Voorlopig is het vaak voordeliger om je zaken te regelen buiten je bank om. Ook kun je vaak je bitcoin niet naar een eigen adres sturen via een bank. De standaard in de industrie is gelukkig dat dat nog wel kan. Ook dat kan een overweging zijn om je bitcoinzaken niet bij een bank te regelen.

Lees meer over:
bankBitcoin nieuwsFrankrijk

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...