CryptoCom heeft goedkeuring te pakken in Frankrijk

Crypto.com heeft goedkeuring gekregen in Frankrijk. De cryptobeurs is nu geregistreerd als Digital Asset Service Provider (DASP). Het bedrijf uit Singapore kan hierdoor makkelijker klanten in Frankrijk bedienen.

Crypto.com kwam in 6 landen door de keuring in 2022. Met Cyprus en Italië is Frankrijk het derde land waar de beurs de juiste papieren heeft. Mede-oprichter en CEO, Kris Marszalek gaf eerder al aan dat Europa de focus heeft voor zijn bedrijf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toezichthouders in Europa geven niet zomaar licenties of registraties uit. Bedrijven moeten door een aantal hoepels springen om op het goede lijstje te komen. In Nederland en Frankrijk zijn die regels wel verschillend. De Europese Unie wil uiteindelijk dit soort dingen op Europees niveau regelen. Er moet bijvoorbeeld een Europese waakhond komen.

In Frankrijk is de toezichthouder op de aandelenmarkt ook toezichthouder voor deze tak van de bitcoin-industrie. Het Autorité des marchés financiers (AMF) werkt daarin samen met de financieel toezichthouder, Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR).

Niet alles gaat goed

Crypto.com is een bedrijf dat ook veel geld stop(te) in marketing. Sportevenementen, stadions, dure advertentieplekken. Je kon het zo gek niet bedenken of verschillende cryptobeurzen wilde er hun naam op plakken. Recentelijk werden de logo’s van Crypto.com afgeplakt bij de Formule 1. Een deal in het voetbal ging ook niet door. Een deal van 500 miljoen euro ging niet door.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFrankrijk

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...