Franse TV-helden Bogdanoffs zeggen Satoshi te hebben gekend

Franse tv-persoonlijkheden Igor en Grichka Bogdanoff beweren dat ze Satoshi Nakamoto kenden. De tweelingbroers claimen contact te hebben gehad met de uitvinder van Bitcoin.

Bogdanoff-tweeling  

De Bogdanoffs zijn alom bekend. Al zij het om de controverse omtrent hun wetenschappelijk kwaliteiten – waardoor ze initieel bekend werden – als wel om hun herkenbare en typische gelaatsuitdrukking. Nu komt er weer een uitspraak bij die voor opschudding zorgt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De twee kenden naar eigen zeggen Satoshi Nakamoto. Dit is het pseudoniem van een persoon waarvan (nagenoeg) niemand weet wie erachter zit(ten): de bedenker van Bitcoin.

“Igor en ik konden als wiskundigen meewerken aan de uitwerking van een deel van de broncode, en dan in het bijzonder de ‘predictive code’.”

Grichka Bogdanoff deed deze uitspraak begin deze maand in een Franse tv-show. Een week later kwam hij er in een ander programma op terug.

De twee broers zeggen in het begin van de jaren ’90 te hebben samengewerkt met François Mizzi, de uitvinder van het touchscreen. Op zijn lab werkte ook de ​​Japanse wetenschapper Soïtchiro Shimoda. Volgens geruchten was dit iemand “die dicht bij de mythische persoon Nakamoto stond”, zo meldt Decrypt.

De Bogdanoffs vertelden dat ze vaak ideeën over een digitale valuta met Shimoda bespraken. Ook zou Nakamoto hen twee ‘fysieke’ bitcoin hebben gegeven, toen hij de cryptocurrency in 2008 creëerde.

Twijfels en korreltjes zout

Het is een mooi verhaal, waar zeker over getwijfeld mag worden. De twee, inmiddels 71 jaar oud, staan namelijk bekend wegens hun ongeloofwaardigheid. Ze worden ook wel eens de ‘wetenschappelijke versie van de Kardashians’ genoemd.

De twee zijn wel opgeleid als fysici en daardoor wonnen ze in de jaren ’80 ook aan populariteit, door hun optredens op de Franse televisie. Tot op de dag van vandaag wordt echter getwijfeld aan hun academische kwaliteiten.

Neem de uitspraken over Satoshi Nakamoto dus vooral met een korreltje zout. Overigens: het is voor Bitcoin helemaal niet van belang wie de bedenker is. Het protocol en de software is open source, de besluitvorming en de consensus is decentraal. Het is het beste voor Bitcoin als dat zo blijft, zónder leider.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSatoshi

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...