CNBC: FTX dichtbij overname BlockFi voor slechts $25 miljoen

CNBC: FTX dichtbij overname BlockFi voor slechts $25 miljoen

Cryptobeurs FTX staat op het punt om BlockFi op te kopen voor 'slechts' $25 miljoen. Laatstgenoemde kwam de afgelopen weken flink in de financiële problemen. BlockFi werd tijdens een laatste investeringsronde ingeschat op een waarde van $4,8 miljard.

De verliezen van BlockFi blijken te groot om zelf nog te blijven draaien. Dat zorgt ervoor dat FTX voor een relatief klein bedrag het bedrijf uit kan kopen. Dat meldt CNBC na gesprekken met drie bronnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zac Prince van BlockFi reageert op Twitter op de geruchten. Volgens hem is er niets waar van een deal van $25 miljoen.

Overname

BlockFi kon simpelweg hun klanten niet meer uitbetalen. Dit soort grote overnames gebeuren niet zomaar. Het zal een proces van maanden worden voordat alles officieel is geregeld., als het dus al staat te gebeuren.

Het precieze bedrag kan nog veranderen tot aan vrijdag. Dat is ook het einde van het financiële kwartaal. Volgens een van de bronnen van CNBC is dat een van de redenen om de deal er door te krijgen.

FTX weigert momenteel enig commentaar. Ook BlockFi wil niet reageren op de berichten.

Problemen

Het crypto-kaartenhuis stort langzaam in elkaar. Verschillende bedrijven die grote rentes beloofde aan hun klanten zitten nu in zwaar weer. Klanten kunnen bijvoorbeeld geen geld meer opnemen bij partijen als Celsius en dus BlockFi.

De originele investeerders in BlockFi zijn volgens een anonieme bron 'wiped out'.

Lees meer over:
BlockFi FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties