'Celsius zoekt steun bij gebruikers na advies voor faillissement'

'Celsius zoekt steun bij gebruikers na advies voor faillissement'

De omstreden cryptogeldschieter Celsius Network verzet zich tegen een aanbeveling van zijn eigen advocaten om het Chapter 11-faillissement in te dienen. Ze zoeken nu naar verluidt steun van gebruikers om de interne kwestie tegen de rechtszaken te winnen.

Advies

Het management van het bedrijf kan momenteel geen uitspraken doen vanwege juridisch advies. Ze gaan er echter van uit dat veel zijn klanten willen dat een faillissement wordt voorkomen, zo stellen betrokkenen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Men kan steun betuigen aan het bedrijf door de "HODL-modus" in hun Celsius-account in te schakelen, zo delen bronnen aan The Block. Celsius heeft verder niet gereageerd om commentaar te geven.

Celsius balanceert op de rand van faillissement. Op 12 juni bevroor het de opnames van klanten van het lendingplatform. Ze hadden naar verluidt $10 miljard aan activa in beheer, maar kwamen door liquidaties ten gevolge van prijsdalingen in de problemen. Daardoor kunnen ze verplichtingen niet nakomen. De vraag is of dit van tijdelijke aard gaat zijn.

Daarom is Wall Street-gigant Citigroup aangesteld om advies te geven, net als advocaten van Akin Gump Strauss Hauer & Feld. Ook buigen herstructurering-consultants van Alvarez & Marsal zich over deze zaak.

'Signalen'

Celsius beschrijft de HODL-modus op zijn website als een "beveiligingsfunctie waarmee je uitgaande transacties tijdelijk kunt uitschakelen". Het voordeel kan zijn dat je fondsen in ieder geval 24 uur op het platform blijven staan in geval van bijvoorbeeld een hacker die toegang krijgt tot jouw accountsgegevens.

Aangezien klanten momenteel sowieso geen geld kunnen opnemen of overmaken, heeft dit geen praktisch effect op gebruikers. Het kan volgens de bronnen echter een manier zijn om als klant te 'signalen'.

Ze voegden eraan toe dat Celsius nog steeds enkele stortingen van klanten ontvangt, ondanks de opnamestop.

Onduidelijkheid

Normaal deed Celsius regelmatig ask-me-anything sessies. CEO Mashinsky is momenteel in de VS en kan naar verluidt geen commentaar geven op de ellende van zijn bedrijf vanwege alle juridisch adviezen.

Chapter 11 van de Amerikaanse faillissementswet stelt een bedrijf in staat om te blijven opereren terwijl het zijn schulden afwerkt. Celsius is van mening dat het vermijden van een faillissement zal resulteren in meer waarde voor deposito-houders.

Een faillissementsprocedure kan zowel pijnlijk als tijdrovend zijn. Dat is terug te zien bij de gevolgen van de hack van cryptobeurs Mount Gox begin 2014. Het duurde bijna acht jaar voordat het juridische proces was afgerond.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties