FTX Japan opent morgen de deuren, klanten kunnen weer bitcoin opnemen

Goed nieuws voor de klanten van FTX Japan. De Japanse dochteronderneming van de ingestorte cryptobeurs FTX gaat morgen (21 februari, red.) de deuren weer openen voor opnames.

FTX Japan

Klanten kunnen daarmee zowel cryptovaluta als fiatgeld van het platform afhalen. Al deze opnames gaan worden verwerkt via het platform van Liquid Japan. Dat maakt het bedrijf bekend in een verklaring. Het bedrijf heeft ongeveer $94,5 miljoen aan cryptovaluta en $46 miljoen aan fiatvaluta in beheer voor klanten.

FTX nam Liquid in 2022 over. Als een van de weinige bedrijven uit het web van FTX blijft de Japanse tak zorgen bespaard. Waar tientallen bedrijven zijn meegesleurd in de faillissementsbescherming, blijft een klein aantal dochterondernemingen deze procedures bespaard.

Gebruikers met activa op de Japanse beurs moeten eerst hun saldo bevestigen op Liquid. Klanten zonder een account op Liquid Japan moeten er een openen. Vervolgens kunnen ze dan hun tegoeden claimen.

FTX Japan heeft naar verluidt inmiddels contact opgenomen met alle gebruikers met geld op het platform. Ze waarschuwen wel dat het allemaal erg traag kan verlopen, vanwege de verschillende verzoeken die nog lopen.

FTX-imperium stort in

Het platform stopte de opnames van crypto- en fiatvaluta in november 2022 na de ineenstorting van de FTX en handelsbedrijf Alameda Research.

Ze werden aanvankelijk gevraagd om zijn activiteiten begin december 2022 op te schorten. FTX Japan verzekerde zich echter van een extra termijn tot maart 2023. Nu kan het dus zelfs de activiteiten weer gaan hervatten.

Eerder bleek dat John Ray III, de nieuwe CEO van het ‘grote’ FTX, een aantal dochterondernemingen wilde verkopen. Eén daarvan was FTX Japan en gezien dit bedrijf nog wél iets waard is, kan de verkoop ervan helpen bij de herstructurering van het moederbedrijf.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTXJapan