Klanten van FTX Japan komen goed weg en krijgen bitcoin terug

De Japanse dochteronderneming van het failliete FTX gaat tegoeden teruggeven aan klanten.

FTX Japan

Dat maakt het bedrijf bekend in een statement op haar website. Vanaf midden februari zal het gebruikers van de beurs weer toegang geven tot deposito’s. Er is een tijdlijn opgesteld om het opnameproces in goede banen te lijden.

Daarmee komen de Japanse klanten goed weg. Moederbedrijf FTX van Sam Bankman-Fried heeft een gapend gat van miljarden dollars op de balans. Daardoor stopte het de opnames op het platform en vroeg het faillissementsbescherming aan. Dochteronderneming FTX Japan had het beter voor elkaar.

Eerder bleek het al dat de nieuwe CEO John Ray III een aantal dochterondernemingen wilde verkopen. Eén daarvan was FTX Japan en gezien dit bedrijf nog wél iets waard is, kan de verkoop ervan helpen bij de herstructurering van het moederbedrijf.

Volgens eerdere berichtgeving kunnen geïnteresseerden tussen 1 februari en 15 maart biedingen indienen in de veiling van FTX Japan.

Liquid

FTX Japan deelt dat het systemen ontwikkelt waarmee zijn klanten hun activa kunnen opnemen via de website van Liquid Japan. Begin dit jaar werd Liquid opgekocht door FTX om meer voet aan de grond te krijgen in Japan.

Het betreft een stappenplan waarbij klanten een account moeten maken bij Liquid Japan, om vervolgens de saldi te controleren om dan later in februari het geld in eigen beheer te kunnen nemen.

FTX Japan heeft ongeveer $94,5 miljoen aan cryptovaluta en $46 miljoen aan fiatvaluta in beheer voor klanten.

Intussen doet cryptobeurs Kraken een stapje terug in het Aziatische land. Reden is de aanhoudende bitcoinwinter met lage prijzen en dito handelsvolumes. Vorige maand moest de beurs uit San Francisco een flinke bezuinigingsoperatie bekendmaken: 30% van het personeel komt op straat te staan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJapan