FTX neemt LedgerX over en gaat bitcoin derivaten aanbieden in Amerika

FTX neemt derivatenbeurs Ledger X over voor een onbekend bedrag. Door de deal kan de spotbeurs ineens gereguleerde derivaten gaan aanbieden in thuisland Amerika.

De deal wordt in oktober 2021 in zijn geheel afgerond, zo is de afwachting.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Derivatenbeurs overgenomen

FTX is een opkomende spot exchange in zowel de VS als daarbuiten. Qua volume zijn ze inmiddels de zesde beurs na bekende namen zoals o.a. Coinbase, Kraken en Binance US, de dochter van Binance.com.

Voordeel voor FTX.US is dat LedgerX onder toezicht valt van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

De deal heeft géén impact op de bestaande klanten en openstaande posities van klanten.

Door middel van futures kunnen beleggers speculeren op de toekomstige bitcoin prijs of ze kunnen hun positie op de spotmarkt hedgen met een tegendraadse trade op de futuresmarkt.

Daarnaast zijn er opties en perpetual swaps die op details weer verschillen van futures.

Het zijn allen beleggingsproducten waarvoor je géén fysieke bitcoin hoeft te kopen, maar je koopt een derivaat dat is afgeleid van bitcoin.

CFTC

Door de deal neemt FTX in één klap een voorschot op een volledig gereguleerde exchange in thuisland Amerika.

Het is dan ook geen verrassing dat CEO Sam Bankman-Fried benadrukt dat ze 'aan alle strenge normen van de Amerikaanse finance sector willen voldoen'.

De CFTC op zijn beurt heeft ook helderheid verschaft over hun toezichtsrol. Ze controleren alleen instrumenten zoals futures, opties en swaps en niet de spotmarkten.

FTX.US is duidelijk een grotere partij dan LedgerX, dat meer een niche positie innam. Dus FTX gaat de concurrentie aan met CME en Bakkt in het aanbieden van futures gekoppeld aan bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsderivatenFTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...