FTX onthult haar enorme vastgoedportefeuille op de Bahama’s

FTX heeft tijdens een aandeelhoudersvergadering op 11-12 september haar presentatiemateriaal vrijgegeven. Deze presentatie biedt inzicht in de huidige stand van zaken binnen het bedrijf en de voortgang naar een uiteindelijke schikking.

Op de agenda voor de aandeelhouders staat een overzicht van de claims tegen de cryptobeurs. Er zijn meer dan 2.300 claims ingediend die niet van klanten afkomstig zijn, waaronder claims van bedrijven zoals Genesis, Celsius en Voyager. De totale waarde van deze claims bedraagt $65 miljard. Opmerkelijk is dat claims van FTX Digital Markets als "ongeldig/herhalend" worden beschouwd en dat de grootste claim van de Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service, ter waarde van $43,5 miljard, als ondergeschikt wordt beschouwd.

Vanaf augustus zijn er 36.075 klantclaims ingediend tegen FTX en FTX.US met een totale waarde van $16 miljard. Overeenstemming is bereikt over 10% van deze claims.

Uit de gegevens blijkt dat FTX over een scala aan activa beschikt, waaronder digitale assets, contant geld, beleggingsportefeuilles, ondernemingsportfolio's, tokens en vastgoed, met een totale waarde van meer dan $7 miljard. Een interessant detail: FTX bezit 38 panden op de Bahama's, met een boekwaarde van $222 miljoen.

Tot nu toe heeft het bedrijf $588 miljoen weten te monetariseren uit vermijdingsclaims. Dit geld is volledig afkomstig van investeringen gedaan door FTX. Het bedrijf heeft ook meer dan 50 mogelijke acties geïdentificeerd tegen "insiders" waaronder Sam Bankman-Fried en Nishad Singh, ter waarde van $2,2 miljard.

FTX overweegt verder om $86,6 miljoen terug te vorderen van politieke en liefdadigheidsdonaties en $190,3 miljoen via meer dan 884 mogelijke acties tegen leveranciers.

Wat betreft digitale assets heeft FTX ongeveer $833 miljoen in Bitcoin en Ether, exclusief $487 miljoen in BTC- en ETH-gerelateerde effecten. Bovendien heeft het bedrijf meer dan 1.300 andere tokens in bezit. De meest waardevolle hiervan zijn Serum (SRM), Maps (MAPS) en Oxygen (OXY).

Bij het aanvragen van haar faillissement had FTX een ondernemingsportefeuille ter waarde van ongeveer $4,5 miljard, verspreid over 438 investeringen. Hiervan is $3,8 miljard teruggevorderd.

Volgens de presentatie zijn er meer dan 75 potentiële kopers benaderd voor de herstart van FTX en/of FTX.US. Zij hebben tot 24 september de tijd om een bod uit te brengen. Het bevestigingsplan voor het herstel wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2024.

Tot slot zijn er geruchten dat FTX een aanzienlijk deel van haar crypto holdings op korte termijn zou kunnen liquideren. Meer details over onder andere de huidige belastingstatus worden verwacht in het besloten gedeelte van de presentatie.

Lees meer over:
AmerikaFTXmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...