Apple koopt rechten voor boek over brein achter gevallen cryptobeurs

In een recente ontwikkeling heeft techreus Apple de exclusieve rechten bemachtigd op het aanstaande boek van bestsellerauteur Michael Lewis over Sam “SBF” Bankman-Fried, de voormalige CEO van FTX. Het bedrijf betaalde een indrukwekkende $5 miljoen, na een intensieve biedingsoorlog.

Het boek, getiteld “Going Infinite: The Rise and Fall of a New Tycoon”, wordt verwacht op 3 oktober. Deze datum valt opvallend samen met de start van Bankman-Fried’s strafzaak in New York. Tijdens de Bitcoin 2023 conferentie in Miami hintte Lewis al op een release in oktober. Dat meldt The Ankler.

Bankman-Fried, ooit gezien als een rijzende ster in de crypto-wereld, stond al voor de ondergang van FTX en zijn arrestatie in de Bahama’s in de schijnwerpers. Ondanks dat hij verantwoordelijk was voor miljarden aan activa bij zowel Alameda Research als FTX, bleef hij het nieuws halen met zijn onconventionele keuze voor casual kleding, zoals T-shirts en sneakers, tijdens publieke optredens. Zijn verschijning in een formeel pak en stropdas voor de rechtbank was dan ook een opmerkelijke wending.

Naast dit boek, zijn er ook geruchten over een documentaire in de maak door de bekende regisseur Nanette Burstein. Zij heeft eerder gewerkt aan films over figuren zoals de omstreden John McAfee en de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton. Gezien de media-aandacht rondom Bankman-Fried’s zaak en zijn unieke stijl, zal hij waarschijnlijk het onderwerp zijn van meerdere toekomstige producties.

Interessant is hoe deze media-projecten zich zullen ontwikkelen te midden van de lopende stakingen in de film- en televisiewereld. De vakbonden, waaronder de Writers Guild of America en de Screen Actors Guild, zijn in conflict over kwesties zoals inkomsten uit streaming en de rol van kunstmatige intelligentie in de toekomst van de industrie.

Andere documentaires in de crypto-ruimte, zoals Netflix’s “Trust No One: The Hunt for the Crypto King”, hebben ook veel aandacht getrokken. Er was tevens sprake van een film over de relatie tussen Bankman-Fried en Binance’s Changpeng Zhao voordat de schrijversstaking begon.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...