Namen van bekende personen die geld kregen van FTX liggen op straat

Op 10 september 2023 heeft FTX een juridisch document ingediend waarin betalingen worden onthuld die het bedrijf heeft gedaan aan verschillende beroemdheden, sportorganisaties en andere entiteiten.

Het document onthult dat FTX, onder het vorige leiderschap van CEO Sam Bankman-Fried, miljoenen dollars heeft uitgekeerd aan beroemde sporters zoals Shaquille O’Neal, Naomi Osaka, David Ortiz, en Trevor Lawrence. Bovendien werden er betalingen gedaan aan grote sportorganisaties zoals MLB, de NBA-teams Miami Heat en Golden State Warriors, maar ook aan Coachella, Gamestop en Kevin O’Leary.

Deze betalingen hadden voornamelijk betrekking op marketing, sponsoring en andere gerelateerde kosten. Het document merkt echter op dat de vermelde informatie mogelijk niet alle transacties omvat die FTX heeft gedaan.

Onder Bankman-Fried stond FTX bekend om zijn uitgebreide marketinginspanningen. Een opvallend voorbeeld hiervan was de aankoop van de naamrechten voor het stadion van de Miami Heat voor een bedrag van naar verluidt $135 miljoen. Ook huurden ze komiek Larry David in voor een Super Bowl-advertentie en verscheen investeerder Tom Brady regelmatig in hun reclames.

Er is momenteel onzekerheid over hoeveel van de vooraf betaalde bedragen FTX zal kunnen terugvorderen. Daarnaast heeft FTX geprobeerd geld terug te krijgen van diverse bronnen, waaronder $700 miljoen van het venture capital bedrijf K5 Global. Er wordt ook gezocht naar fondsen die in handen zijn van Bankman-Fried en andere topbestuurders van FTX.

Sam Bankman-Fried wordt op 3 oktober voor de rechter verwacht wegens beschuldigingen van fraude tijdens zijn tijd als CEO van de beurs.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...