FTX spendeerde de afgelopen 9 maanden $40 miljoen aan luxe en frivoliteiten

Het verhaal rondom FTX wordt gekker en gekker. Nu komt naar buiten dat de bestuurders en medewerkers van het beursplatform in de negen maanden in aanloop naar het faillissement 40 miljoen dollar aan dure vluchten, hotels en etentjes uitgaven. Vervolgens ging het beursplatform in november ten onder wegens liquiditeitsproblemen.

Tekenend voor FTX

De manier waarop dit vermogen is verbrand de afgelopen maanden is waarschijnlijk tekenend voor de manier waarop FTX geleid is. Tussen januari en september van dit jaar is FTX Digital Markets door 40 miljoen dollar aan kapitaal gebrand. Daarvan ging onder meer 15 miljoen dollar op aan luxe hotels en accomodaties.

Van die 15 miljoen werd er 5,8 miljoen dollar uitgegeven aan het Albany Hotel, wat het luxe resort is waar Sam Bankman-Fried in zijn penthouse van 30 miljoen dollar leefde. Vervolgens ging er 3,6 miljoen dollar naar het Grand Hyatt, een viersterren-hotel waar de Britse koninklijke familie in maart nog verbleef.

Ook werd er 800.000 dollar uitgegeven aan het luxueuze Rosewood resort, dat vijf sterren op de voorgevel heeft. Verder gaf het team 7 miljoen dollar uit aan dure diners en entertainment. Alles bij elkaar klinkt het als een soort Wolf of Wall Street 2.0 situatie.

Deal met Amazon

Ook was er een deal gesloten met Amazon, dat oorspronkelijk geen pakketten afleverde op de Bahamas. Via een afspraak met een luchtvaartmaatschappij, kon het team van FTX alsnog pakketten bestellen en ontvangen op het tropische eiland.

Verder konden medewerkers van het bedrijf altijd en onbeperkt auto's gebruiken en mochten ze gigantische kosten maken voor trips naar kantoren op andere plekken op de wereld. Een voormalig medewerker van FTX onthulde dat het om een soort "cult-achtige" situatie ging.

"De hele operatie was debiel en enorm inefficiënt", zo sprak de voormalig medewerker van het beursplatform. Wij hebben nu al zin in de eventuele televisieserie over het hele FTX-schandaal, want die zit waarschijnlijk vol met spektakel.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....