FTX Ventures neemt belang van 30% in SkyBridge Capital

FTX Ventures neemt belang van 30% in SkyBridge Capital

De investeringstak van cryptobeurs FTX neemt een belang van 30% in SkyBridge Capital, een investeringsfonds opgericht door Anthony Scaramucci.

Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC vandaag in het programma 'Squawk Box'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

FTX Ventures is de investeringstak van FTX, de bekende exchange opgericht door Sam Bankman-Fried. SkyBridge verklaart dat het 'een deel van de investeringen gaat gebruiken om 40 miljoen dollar crypto activa op haar bedrijfsbalans te zetten'.

De focus van SkyBridge ligt op traditionele hedgefondsen en die ervan te overtuigen om een allocatie te nemen in de cryptomarkt. De bearmarkt van 2022 heeft de interesse wat doen afnemen, maar men zit niet stil. Er komt een apart fonds dat gaat investeren in bitcoin mining en dat 7 miljoen dollar heeft opgehaald. Nog een ander nieuw fonds gaat zich toeleggen op investeringen in blockchainprojecten buiten bitcoin.

Het is onbekend welk bedrag er met het 30% belang is gemoeid, wel is deze samenwerking een leuke opsteker voor de markt. Deze ochtend veerde de koers flink op en momenteel staat de koers rond de $21.000.

Lees meer over:
investering FTX

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties