FTX verhuist van Hong Kong naar de Bahama's

FTX verhuist van Hong Kong naar de Bahama's

De grote cryptobeurs FTX gaat verhuizen. Het handelshuis is druk bezig om hun hoofdkantoor te verplaatsen vanuit Hong Kong naar de Bahama's. Dat bevestigt de directeur en oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, op Twitter.

Een dochterbedrijf van FTX is al geregistreerd in de Bahama's. FTX Digital Markets is al erkent als een bedrijf dat binnen de landsgrenzen aan de slag mag met digitale assets. De beurs is name bekend vanwege het grote aanbod aan verschillende derivaten. Ryan Salame wordt de nieuwe CEO van de tak in de Bahama's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Derivaten zijn beleggingsinstrumenten die zijn afgeleid van een ander onderliggend product. Denk aan bijvoorbeeld opties en futures. Die categorie aan financiële producten staan in veel landen onder streng toezicht. Daarom kan het voordeel zijn om te zoeken naar een land waar de regels wat losser zijn.

Verhuizen

Hong Kong was oorspronkelijk een plek waar veel bedrijven uit de industrie van bitcoin zich ophielden.

Inmiddels groeit de druk vanuit China tot ongekende proporties. In de praktijk zien we dat steeds meer partijen Hong Kong (of andere plekken in en rondom China) verhuizen. Het meest recente voorbeeld is Huobi, deze beurs stopte vandaag met alle diensten voor Chinese beleggers.

Bankman-Fried steekt zijn frustratie niet onder stoelen of banken. Op Twitter uit hij zijn ongenoegen:

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties