Bitcoin exchange Huobi heft alle diensten voor Chinese beleggers op

Huobi heft alle handelsdiensten voor gebruikers uit China per 31 december 2021 op. Dat maakt de exchange vandaag bekend.

En per 24 september worden géén nieuwe gebruikers meer uit China geaccepteerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een drastische stap, want het is de grootste exchange voor gebruikers op het Chinese vasteland. Kortom, Huobi verliest officieel een groot deel van haar klantenbestand.

Huobi moet gedwongen ingrijpen

Aanleiding zijn de verscherpte maatregelen die de Chinese overheid afgelopen vrijdag (opnieuw) heeft aangekondigd.

In een notendop komt het erop neer dat álle cryptogerelateerde producten en diensten verboden worden.

Slecht nieuws voor offshore beurzen zoals Binance, Huobi en OKEx want die faciliteren voor cryptohandel via zogenaamde over-the-counter handelsdesks (OTC).

Transacties die buiten de spotmarkt om gebeuren en zo de prijs niet kunnen beïnvloeden.

Buiten de lijntjes

Hoewel Huobi zich officieel niet mag vestigen in China (al sinds 2017 niet), zijn er genoeg personeel en managementleden die vanuit het vasteland werken.

Ook vermogende individuen die graag in bitcoin willen investeren, kunnen bij Huobi terecht juist vanwege de strikte kapitaalcontroles vanuit de Chinese overheid.

Die deals gingen ondergronds of werden – met de juiste contacten bij diezelfde overheid – gedoogd. Je wisselt Chinese yuan om in Tether USDT en ziedaar een springplank naar bitcoin is gevormd. Daar zet de overheid nu dus een streep door.

De grote vraag is wanneer de concurrenten OKEx en Binance met maatregelen komen.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChinaHuobi

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...