FTX wil 4 dochterondernemingen veilen, voordat ook deze omvallen

FTX is dermate kapot, dat het graag haar dochterondernemingen wil dumpen voordat ook zij waarde verliezen door de associatie met de cryptobeurs.

FTX-veiling

Sinds Sam Bankman-Fried is opgestapt als CEO, heeft het bedrijf met John Ray III een nieuwe leider. Hij vraagt de federale faillissementsrechter nu om toestemming voor de verkoop van een aantal dochterondernemingen.

Begin volgend jaar wil hij een deel van het failliete crypto-imperium verkopen. Ze zijn nu nog iets waard en met de verkoop wil hij de herstructurering van FTX in gang zetten.

Advocaten die FTX vertegenwoordigen, hebben daarom een motie ingediend. Ze willen een veilig starten voor het derivatenplatform LedgerX, de aandelenfirma Embed als ook FTX Japan en FTX Europe.

LedgerX is vorig jaar door FTX overgenomen. Het lijkt er op dat zij als een van de weinige bedrijven onder de FTX-paraplu wel liquide genoeg zijn.

Advocatenkantoor Sullivan and Cromwell heeft namens FTX de motie ingediend met de volgende bewoording:

“Hoe langer de operaties worden opgeschort, hoe groter het risico is voor de waarde van de activa en het risico van een permanente intrekking van licenties.”

De advocaten beweren dat ze deze ondernemingen willen verkopen omdat ze anders het personeel en ook de goede reputatie bij toezichthouders kunnen verliezen.

“Het is een prioriteit van FTX om ze te verkopen, herkapitaliseren of om andere strategische transacties te doen met betrekking tot dergelijke dochterondernemingen.”

Deadlines

Het voorstel is nu om halverwege januari te beginnen met de veilingen. Definitieve biedingen moeten half februari tot half maart worden uitgebracht.

Na de veilingen zal de voorzitter, John Dorsey van de U.S. Bankruptcy Court voor het District of Delaware, hoorzittingen houden om de winnende biedingen goed te keuren.

The Block meldt de volgende data (inleidende biedingen & laatste bod):

  • Embed, 18 januari & 15 februari
  • LedgerX, 25 januari & 1 maart
  • FTX Japan, 1 februari & 15 maart
  • FTX Europa, 1 februari & 15 maart

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX