Fundstrat: ‘Bitcoin koers kan voor de halving van 2024 naar 180.000 dollar’

De bitcoin koers kan volgens Fundstrat voor de halving van april 2024 al naar de 180.000 dollar per munt schieten. Het onderzoeksbedrijf baseert deze voorspelling uiteraard op de Spot Bitcoin ETF van BlackRock, die volgens Fundstrat een gigantische stijging in de vraag naar bitcoin kan veroorzaken. “Als de SEC een Spot Bitcoin ETF van BlackRock goedkeurt, dan kan dat weleens de grootste ETF-lancering ooit markeren”, aldus Fundstrat.

Hoe komen zij bij die koers?

De grote vraag is natuurlijk hoe ze bij die koers van 180.000 dollar per bitcoin komen. Volgens Fundstrat is de dagelijkse vraag naar bitcoin op dit moment ongeveer 25 miljoen dollar, terwijl het aanbod door bitcoin mining ook met ongeveer 25 miljoen dollar per dag toeneemt. Wat dat betreft is er sprake van een equilibrium in de markt.

Een Spot Bitcoin ETF van BlackRock zou volgens Fundstrat de vraag optillen naar 100 miljoen dollar. “De lancering van de Bitcoin ETF zou de dagelijkse vraag naar 125 miljoen dollar optillen, terwijl het dagelijkse aanbod maar 25 miljoen dollar is. Om die reden zou de equilibrium-prijs moeten stijgen zodat het dagelijkse aanbod matcht met de vraag.

Een equilibrium-analyse suggereert dat de koers van bitcoin dan ongeveer op 140.000 tot 180.000 dollar uitkomt voor de halving van april 2024″, aldus Fundstrat. Niet veel later zou daar dan nog eens de halving overheenkomen en de koers mogelijk nog verder opdrijven.

Grote kans op Spot Bitcoin ETF

Volgens Sean Farrell, het hoofd van de strategie voor digitale assets bij Fundstrat, is de kans op de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF groot. Farrell schat de kans op 75 procent dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op de korte termijn een Spot Bitcoin ETF goedkeurt.

“Wij verwachten dat een Spot Bitcoin ETF nieuwe investeerders aantrekt en extra vraag genereert voor bitcoin”, aldus Farrell.

Verder kan de ETF van BlackRock, als die er komt, weleens de grootste ETF-lancering uit de geschiedenis worden.

Tot nu toe staat het record op naam van de QQQ ETF van Invesco, die de Nasdaq 100 volgt. Deze ETF haalde in zijn eerste jaar (lancering in maart 1999) 36 miljard dollar aan kapitaal binnen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....