SEC start beoordeling Bitcoin ETF van BlackRock: Een stap vooruit

De Verenigde Staten Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een belangrijke stap gezet op het gebied van cryptocurrency-regulatie. De financiële toezichthouder heeft de aanvraag van BlackRock voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) geaccepteerd.

Dit besluit markeert het begin van een diepgaande beoordeling van het voorstel van BlackRock om een Bitcoin ETF te lanceren. Het is een initiële maar cruciale fase in een complex regelgevend traject, waarbij de SEC aantoont bereid te zijn om het potentieel en de impact van een Bitcoin ETF te onderzoeken.

Een ETF is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld en de waarde van een specifieke index volgt. In de context van digitale valuta, zou een cryptocurrency ETF de waarde van een of meerdere cryptocurrencies volgen. Het fonds van BlackRock moet ook bitcoin hebben om het fonds te dekken.

Recentelijk maakte de SEC bekend dat naast BlackRock, meerdere fondsen onder de loep genomen worden. Dit omvat fondsen zoals Wise Origin Bitcoin Trust, WisdomTree, VanEck en Invesco Galaxy.

BlackRock’s betrokkenheid in dit proces is van groot belang vanwege hun aanzienlijke invloed in de financiële sector. Hun ETF-aanvraag bevat een unieke overeenkomst met Coinbase, een prominente cryptocurrency-exchange, voor het delen van toezichtinformatie.

Velen in de crypto-industrie zien deze toenemende interesse en concurrentie rond het lanceren van een Bitcoin ETF in de Verenigde Staten als een positieve stap. Met verschillende aanvragen op tafel, kan de SEC een breed scala aan strategieën en zorgen beoordelen.

Tot op heden heeft de SEC nog geen Bitcoin ETF in de Verenigde Staten goedgekeurd. Echter, in Canada zijn er al drie belangrijke Bitcoin ETF’s actief, namelijk Purpose Bitcoin, 3iQ CoinShares en CI Galaxy Bitcoin.

Het is essentieel om te benadrukken dat de SEC’s goedkeuring van BlackRock’s Bitcoin ETF-aanvraag slechts een kleine stap is, en zeker geen definitieve goedkeuring. Een uitgebreide beoordeling, bestaande uit verschillende fasen en strenge controles, moet nog worden voltooid voordat de uiteindelijke toestemming kan worden verleend.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBlackrock

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...