Fysieke bitcoin stijgt op en is letterlijk op weg naar de maan

1450 totale weergaven

Bitcoin is op weg naar de maan, letterlijk. Astronauten zijn op dit moment voor de tweede keer in de geschiedenis op weg naar de maan en op die ruimtereis nemen zij één fysieke bitcoin mee. De raket is gelanceerd vanaf het Cape Canaveral Space Force Station en moet rond het midden van februari zijn bestemming bereiken.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1744257983532724701%7Ctwgr%5E36159bd77d0b93d75898241c4dff01aff8cfbd9f%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fbitcoin-moon-landing-peregrine-space-mission

De bitcoin van BitMEX

De maanmissie voor deze fysieke bitcoin is werd op 18 mei aangekondigd door het derivatenplatform BitMEX. “De munt gaat mee als onderdeel van de geregistreerde lading van de Peregrine-1 en zal op de maan blijven tot een ondernemende ziel hem ophaalt”, zo zijn de woorden van BitMEX.

Na de scheiding van de raket worden de fysieke munt en de ruimtebemanning nu vervoerd door het ruimteschip Peregrine-1 van het robotbedrijf Astrobotic Technology. Als alles volgens plan verloopt vindt de landing van het ruimtevoertuig plaats op 23 februari.

De Peregrine missie één, die vernoemd is naar een van de snelste dieren op aarde, is de eerste maanlandingsmissie van de Verenigde Staten sinds het Apollo-programma dat in de jaren 1970 de eerste mensen op de maan liet landen.

Eerste stap naar monetair systeem in de ruimte

In een persverklaring laat BitMEX CEO Stephan Lutz weten dat de missie een gigantische mijlpaal in de geschiedenis van ruimteverkenning is en dat het een eerste stap is in het creëren van een monetair systeem voor de ruimte-economie.

Luz legt uit dat de bitcoin op de maan een “tijdscapsule” is die één van de meest significante ontdekkingen uit de geschiedenis van de mensheid is.

“Ik ben enthousiast over datgene wat in het verschiet ligt voor de decentrale financiële wereld, waarin financiële systeem de aardse grenzen ontstijgen en individuen door de gehele kosmos van kracht voorzien”, zo luiden de bijna poëtische woorden van Lutz.

De poging van BitMEX om bitcoin naar de ruimte te sturen is natuurlijk een knipoog naar de populair uitspraak “naar de maan.”

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....