G7 komt deze week bijeen, gaan onder andere praten over regulering cryptomarkt

Deze week is er weer een bijeenkomst van de G7. Volgens de directeur van de Franse centrale bank, Francois Villeroy de Galhau, gaat de Groep van Zeven praten over onder andere de regulering van cryptovaluta.

G7 reguleert

De volatiliteit van de laatste weken is volgens de topman van de Bank of France een “wake-up call” geweest. Volgens hem is het zaak dat wereldwijde toezichthouders weer met elkaar praten over regels en wetten:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Wat er in het recente verleden is gebeurd, is een wake-up call voor de dringende behoefte aan wereldwijde regelgeving.”

Villeroy deed de uitspraken op een conferentie over ‘emerging markets’ in Parijs. Hij voegt er aan toe:

“Europa heeft de weg geëffend met MiCA (Markets in Crypto Assets), we zullen … deze kwesties bespreken tijdens de G7-bijeenkomst in Duitsland deze week.”

Op de top zijn vertegenwoordigers uit de Verenigde Staten, Canada, Japan, Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk aanwezig. Vandaag (woensdag, red.) start de bijeenkomst in de Duitse steden Bonn en Königswinter.

Stablecoins

De top duurt tot 20 mei en volgens de website van de G7 komen de ministers van Financiën en de gouverneurs van de centrale banken bij elkaar. Het doel? Samen het beleid doornemen met betrekking tot het herstel en de financiële stabiliteit van de lidstaten als gevolg van de COVID-19-pandemie.

Een van de dingen waar Villeroy het over wil hebben zijn stablecoins. Hij verwees naar het feit dat UST de peg met de dollar verloor.

“Cryptovaluta kunnen het internationale financiële systeem verstoren als ze niet op een consistente en passende manier in alle rechtsgebieden worden gereguleerd en gecontroleerd.”

In de Europese Unie wordt zogezegd ook hard gewerkt aan regulering, zoals MiCA.

Mairead McGuinness, lid van de Europese Commissie, vindt dat de VS en de EU allebei stappen vooruit moeten zetten op het gebied van regulering van cryptovaluta.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!