Gaat bitcoin in oktober nog de koers van 40.000 dollar aantikken?

Bitcoin

De bitcoin koers is de nieuwe week redelijk sterk begonnen met de huidige koers van 34.500 dollar. Hoewel de macro-economische onzekerheid blijft toenemen, lijkt bitcoin zich daar momenteel even weinig van aan te trekken. We krijgen deze week een nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, maar voor bitcoin is de vraag vooral of de bulls nog kunnen doorstoten naar hogere koersen.

Gaat bitcoin uptober eindige met een koers van 40.000 dollar?

Bitcoin koers van 40.000 dollar in aantocht?

Het is op dit moment aftellen naar het einde van oktober. Met nog een kleine 38 uur te gaan tot het einde van de maand (en iets langer als je vanuit Amerikaanse perspectief kijkt) is er nog wat ruimte voor de bulls om de maand nog beter te eindigen.

De populaire analist Matthew Hyland is in de bovenstaande analyse in ieder geval positief over de vooruitzichten van bitcoin voor de komende dagen.

“De huidige positie van bitcoin elimineert de mogelijkheid op een bearish divergentie in de weekgrafiek”, zo schrijft hij in zijn post op Twitter (of X).

Dat is volgens hem “extreem goed” voor de bulls en het slechtst mogelijke scenario voor de bears. Nu is het voor ons maar te hopen dat hij hier gelijk in krijgt, want het blijft technische analyse en dat is natuurlijk GEEN exacte wetenschap.

Uitbraak voor bitcoin aanstaande?

De populaire analist Titan of Crypto, die niet onder zijn eigen naam werkt op X, ziet een scenario voor zich waarin bitcoin zomaar naar de koers van 40.000 dollar kan doorstoten.

“Bitcoin probeert uit een “bullish wimpel” (of pennant) te breken”, aldus Titan of Crypto. Volgens de analist in kwestie is dat dus een positieve ontwikkeling voor de koers.

Overigens is Titan of Crypto niet de enige die momenteel bullish is over bitcoin, ook Bluntz is in zijn onderstaande analyse zeer positief over de vooruitzichten voor de digitale munt.

Volgens Bluntz is het “fantastisch” dat we met overtuiging door de 32.000 dollar zijn gebroken, een weerstand die eerder in 2023 nog lastig was, en dat we nu “acceptatie” hebben gevonden op het niveau van 34.000 dollar.

Wat denk jij? Kan bitcoin deze week nieuwe stijgingen laten zien?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....