Duitse bank met 50 miljoen klanten wil bitcoinhandel starten in 2022

Duitse bank met 50 miljoen klanten wil bitcoinhandel starten in 2022

Duitse banken willen klanten in bitcoin (BTC) laten handelen. Duitse banken gaan een pilot draaien. Uiteindelijk gaan ze gezamenlijk beslissen of ze de diensten aan gaan bieden.

Een van de banken is Sparkasse. Dit is een grote naam met meer dan 50 miljoen (!) klanten. De Duitse bank wil in het begin van dit jaar starten met de koop en verkoop van bitcoin. Klanten mogen dan direct kunnen handelen vanaf hun bankrekening. Naast BTC is ook ether (ETH) onderdeel van de plannen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Plannen

Het blijft in de vorm van een pilot een vorm van uitproberen. De plannen zijn nog niet definitief. Maar als de uitrol succesvol is en klanten het veel gebruiken, is het allicht een blijvertje. Dit is een van de grootse projecten van een commerciële bank met betrekking tot bitcoin in Europa.

In 2022 wordt er eerst gestemd over het project. Verderop in het jaar moeten na goedkeuring de eerste diensten rondom bitcoin worden uitgerold.

In de praktijk betekent dit dat klanten van Sparkasse straks direct vanaf hun bankrekening in bitcoin kunnen handelen. Het is nog onduidelijk of het ook mogelijk is om bitcoin bij de bank weg te halen en naar een eigen wallet te sturen.

Dit soort grote banken hebben een enorme infrastructuur klaar staan om dit te faciliteren. Tegelijkertijd brengt dat waarschijnlijk ook hogere kosten met zich mee. De markt van handel in bitcoin is erg competitief, als Sparkasse te hoge kosten rekent kan het zijn dat klanten weinig interesse tonen in het product.

Bitcoin in Duitsland

Duitsland heeft een nieuwe regering en het land heeft bitcoin hoog op de agenda staan. Naast bitcoin gaan onze oosterburen ook aan de slag met 'blockchain technologie'. Dat laatste zegt echter niet zoveel.

Wel is het duidelijk dat de grootste economie van Europa de ontwikkelingen in deze industrie niet gaat negeren. Eerder kregen bijvoorbeeld 4.000 fondsen groen licht om een deel van hun portfolio in bitcoin te stoppen.

Eerder dit jaar kregen 4.000 fondsen in Duitsland toestemming om tot 20% van hun portfolio naar bitcoin te schuiven.

Lees meer over:
Bitcoin bank Duitsland

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties