Gaetz wil Bitcoin als betaalmiddel voor federale belastingen

3081 totale weergaven
bitcoin federale belasting

De Amerikaanse politicus Matt Gaetz heeft een voorstel gedaan waarmee Amerikanen hun federale belasting met Bitcoin kunnen betalen. Dit kan de manier waarop de overheid met cryptocurrency omgaat, veranderen.

Nieuw wetsvoorstel: Bitcoin gebruiken voor federale belasting

Het wetsvoorstel van Gaetz wil de belastingwet van 1986 aanpassen zodat Bitcoin als betaalmiddel voor federale belasting kan worden gebruikt. Als de wet doorgaat, moet het ministerie van Financiën een systeem opzetten om Bitcoin-betalingen te accepteren.

Het nieuwe systeem moet duidelijk maken wanneer Bitcoin betalingen officieel zijn ontvangen en zorgen voor een directe omzetting van Bitcoin naar dollars zodra de betaling is voltooid. De belastingdienst (IRS) kan dan contracten afsluiten met bedrijven die helpen met deze betalingen, vergelijkbaar met creditcardbetalingen.

https://twitter.com/WatcherGuru/status/1805622441407844691

Om ervoor te zorgen dat de introductie van Bitcoin veilig verloopt, bevat het wetsvoorstel regels voor aansprakelijkheid en vertrouwelijkheid. Deze regels zijn vergelijkbaar met die voor andere betaalmethoden.

Gaetz zegt dat het wetsvoorstel bedoeld is om innovatie en efficiëntie te stimuleren en Amerikaanse belastingbetalers meer opties te bieden. Hij gelooft dat digitale valuta’s een belangrijke rol spelen in de toekomst van het financiële systeem en dat de VS voorop moet lopen in technologische vooruitgang.

Impact van El Salvador en Nayib Bukele?

Dit voorstel komt kort na Gaetz’ bezoek aan El Salvador, waar president Nayib Bukele voor de tweede keer werd beëdigd. El Salvador was het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel invoerde in 2021, wat wereldwijd veel discussie opleverde.

Er is een groeiende interesse in cryptocurrency in sommige politieke kringen. Voormalig president Donald Trump, een bondgenoot van Gaetz, accepteert nu bijvoorbeeld cryptodonaties voor zijn campagne. Tijdens een recente bijeenkomst zei Trump dat hij een einde wil maken aan wat hij “President Joe Biden’s oorlog tegen crypto” noemt en dat hij wil dat de toekomst van Bitcoin in Amerika ligt.

Hoewel Democraten traditioneel minder positief zijn over cryptocurrency, lijkt dit te veranderen. President Biden is milder geworden over het onderwerp en zijn medewerkers zullen binnenkort deelnemen aan een Bitcoin ronde tafel in Washington, D.C. Ook heeft de regering een crypto adviseur opnieuw aangesteld die kritisch is over de SEC.

Lees meer over:
belastingfederal reserve

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...