Galaxy Digital: ‘Bitcoin ziet er momenteel heel bullish uit’

Het handelshuis Galaxy Digital van CEO Mike Novogratz ziet momenteel een gigantische bullish ontwikkeling voor bitcoin plaatsvinden. Volgens Galaxy Digital is er op dit moment namelijk sprake van een zogenaamde accumulatie-fase, waarin lange termijn holders bitcoin opslokken om deze pas tijdens de volgende bullrun weer te verkopen.

Bron: Galaxy Digital
Bron: Galaxy Digital

Halving in aantocht

Verder is natuurlijk de volgende bitcoin halving in aantocht, die voorlopig voor maart 2024 op de planning staat. “De volgende halving van bitcoin brengt de inflatie van het netwerk tot onder de 1,0 procent, waarbij er nog slechts 450 bitcoin per dag bijkomen. Historisch gezien zijn de vorige halvings (2012, 2016, 2020) een katalysator voor bullruns geweest”, aldus Galaxy Digital.

Volgens het handelshuis moeten we de halving van 2024 in de gaten houden, simpelweg omdat daarmee de inflatie van bitcoin onder de 1 procent terechtkomt. Daarmee zou bitcoin zich voegen in het rijtje van de “hardste assets op aarde” en heeft het een lagere inflatie dan goud en zilver.

Verder is de accumulatie op dit moment dus een trend die Galaxy Digital als zeer positief opschrijft voor bitcoin. “On-chain data suggereert dat er continue accumulatie plaatsvindt voor bitcoin. Het total aantal adressen met een niet-nul balans blijft stijgen. Meer dan 45 miljoen adressen bezitten bitcoin”, zo gaat Galaxy Digital verder.

Ook bearish ontwikkelingen

Een potentiële bearish ontwikkeling voor bitcoin is het vrijkomen van de bitcoin die ‘verloren gingen’ bij het omvallen van Mt. Gox in 2014. Het lijkt erop dat het niet lang meer duurt voordat de schuldeisers van het beursplatform hun bitcoin terugkrijgen en mogelijk in de verkoop gooien. Zij hebben immers een kleine 10 jaar op hun bitcoin moeten wachten.

“Als gevolg van de exchange hack van Mt. Gox in 2014, heeft de curator 141.686 bitcoin in bezit, zo blijkt uit de documenten van september 2019. Op basis van ons onderzoek en de gesprekken met Mt. Gox crediteuren, verwachten we niet dat iedereen de bitcoin meteen op de markt zal dumpen na de distributie”, aldus Galaxy Digital.

Uiteindelijk moet dat allemaal nog maar blijken natuurlijk, want garanties hebben we nooit op dit gebied. Het kan best zijn dat veel Mt. Gox slachtoffers het geld hard nodig hebben en dat de bitcoin meteen in de verkoop gaan.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....